Golf Club Hradec Králové
11. července 2013 [STK]

Tým seniorů skončil na 8. místě

Jeden bod nestačil. Petr Solich získal bod v úvodním zápase proti Golf Clubu Praha. Spoluhráči z týmu ale na jeho výkon nenavázali a GC Praha zvítězil 4:1. (Foto Vladimír Rybář)

Národní mistrovství ČR seniorských družstev hostil na začátku července Slavkov. Naše reprezentace jela do jihomoravského golfového centra obhájit loňské 7. místo. Tajným přáním bylo prorazit mezi elitní čtyřku. V minulých letech nám postup mezi čtyři nejlepší kluby unikal vždy velice těsně, a tak jsme doufali, že by to letos už mohlo podařit. Za GCHK nastoupili Viktor Ludvík, Arnošt Martinec, Vladimír a Josef Rybářovi, Petr Solich a Vladimír Zeman.

Soupeřem v úvodní fázi mistrovství byl Golf Club Praha. Výhra by nás posunula do první čtyřky, která hraje o titul mistra, prohra naopak do druhé poloviny startovního pole, která hraje o udržení v mistrovské skupině. Bojovný výkon našich seniorů bohužel na vítězství nad pražskými hráči nestačil. Čestný bod získal Petr Solich výhrou nad Františkem Münsterem, ostatní bohužel bodovat nedokázali. Porážka 1:4 nás poslala do "barážových" bojů.

V zápase se Starou Boleslaví jsme celou dobu tahali za kratší konec provazu a nepovedlo se získat více než půl bodu za remízu foursome dvou Viktora Ludvíka a Vládi Zemana. Tím pádem se příblížila hrozba sestupu z první osmičky a o bytí nebo nebytí musel rozhodnout závěrečný zápas proti

Ostravě. Stejně jako my, tak ani ostravský soupeř nehodlal hodit v zápase o všechno flintu do žita. Výsledkem byl duel, v němž pouze jeden zápas skončil dříve než na 18. jamce. Byl to zápas Arnošta Martince, který porazil Jaroslava Dusílka o 3 jamky. Všichni ostatní se tahali o body až do samého závěru a je krutou hříčkou osudu, že ani jeden z těchto těsných zápasů neskončil ve prospěch našeho týmu.

Znamená to, že Hradec Králové obsadil poslední 8. místo a pro příští rok nebude mít možnost v Mistrovství ČR startovat. O postup do nejlepší osmičky budeme v příštím roce muset bojovat v Poháru ČR, který se hraje stejným systém, jako národní mistrovství. Úkol to bude nelehký, neboť postupuje pouze vítěz.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev seniorů

2. července 2013, Austerlitz

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418