Golf Club Hradec Králové
21. srpna 2006 [STK]

Role náhradníka Petráčkovi svědčila

Jamkové mistrovství Evropy seniorských družstev ve Finsku. Za reprezentací Belgie nastupuje při slavnostním zahájení turnaje české družstvo. Arnošt Martinec je druhý zprava. (Foto web)

V průběhu uplynulého týdne soutěžili naši hráči na několika významných turnajích všech věkových kategorií. Mezinárodní mistrovství ČR juniorů a dorostu proběhlo na Konopišti, MID-Amatéři měli Masters v Čeladné a i v seniorské reprezentaci České republiky na Mistrovství Evropy ve Finsku měl náš klub jednoho zástupce.

MMČR juniorů a dorostu, Konopiště

S hendikepem 5,8 uzavíral Honza Petráček startovní listinu kategorie juniorů do 21 let. Původně do turnaje ani přijat nebyl, ale protože se na poslední chvíli jeden hráč omluvil a odhlásil, dostal „Petras“ šanci. První den se rozehřál na 78 ranách a usadil se v polovině průběžného pořadí. Ve druhém kole zahrál 74 úderů (první devítku 2 rány pod par) a pohodlně prošel cutem do finálového kola. Třetí den zahájil slibně berdíkem na první jamce, ale nakonec nasbíral 82 ran a obsadil konečnou 12. příčku. V konkurenci, která se na turnaji sešla, je to důstojný výsledek.

V nejsilněji obsazené kategorii dorostenců unikl cut o dvě rány Sváťovi Býmovi, který po výsledcích 79 a 77 skončil na 28. místě. Dvě zástupkyně jsme měli také v kategorii dorostenek. Zkušenější Kája Černá hrála solidní skóre 87 a 84. Poprvé se mezi nejlepší české hráčky podívala také Lucka Bičišťová (89 a 87). Projít cutem se našim hráčkám bohužel nepodařilo a umístily se na 21. resp 26. místě.

Czech MID-Amateur Tour Masters, Čeladná

Série turnajů pro hráče nad 35 let vrcholila závěrečným dvoudenním turnajem, do kterého se kvalifikovalo pouze prvních 66 mužů a 12 žen žebříčku túry. Toto kritérium splňovali oba naši „midi“ Pavel Koudelka i Arnošt Martinec, který však dal přednost seniorskému Mistrovství Evropy ve Finsku. Koudelkových 86 a 91 ran bylo na těžkém hřišti v Čeladné dost dobrých na to, aby mu zajistily solidní 12. příčku. V konečném žebříčku MID-Amatérů Koudelkovi patří 29. pozice, která automaticky znamená hráčskou kartu pro rok 2007. Martinec zůstal na 63. místě a o svoji případnou účast v dalším ročníku soutěže bude muset bojovat v kvalifikačním turnaji v Cihelnách.

European Men’s Senior Championship, Ruuhikoski

Šestnáct zemí včetně České republiky se zúčastnilo jamkového mistrovství Evropy ve Finsku. Náš tým obsadil 15. místo, když si v posledním soutěžním dni poradil s družstvem Rakouska. Za působením Arnošta Martince v národní reprezentaci se během srpna ještě ohlédneme v samostatném článku. Krom finského turnaje nastoupil Martinec „se lvíčkem na prsou“ společně s Bohumilem Holubcem i ve Francii na evropském šampionátu družstev na rány, kde naše země v hlavní soutěži obsadila 13. místo ze 20 přihlášených států.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mezinárodní mistrovství ČR juniorů a dorostu

16. srpna 2006, Konopiště

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418