Golf Club Hradec Králové
6. září 2004 [STK]

GCHK zná své mistry pro rok 2004

Mistrovství Golf Clubu Hradec Králové ve hře na rány, hřiště Hrádek u Nechanic 5.9.2004. (Foto David Jirků)

Tento víkend se na Hrádku uskutečnil turnajový vrchol sezóny - mistrovství klubu ve hře na rány. V posledních dvou ročnících soutěže dominovali Lukáš Vaněk a Barbora Drbalová, takže letošní šampionát byl velkým bojem o historicky první mistrovský hattrick.
První den vyšel z pohledu obhájců dobře jen Vaňkovi, který držel se 68 ranami první místo. O čytři údery za ním se překvapivě objevil Tomáš Kvasnička junior, s další ránou navíc následoval Pavel Koudelka. Honza Petráček, který byl v posledních letech největším Vaňkovým rivalem, ztrácel na první místo hrozivých 7 ran. Očekávaný souboj o titul v ženské kategorii Drbalová - Černá se neočekávaně změnil na Černá - Bičišťová. Úřadující mistryně donesla slabých 92 a na vedoucí duo měla manko 12 ran.
V neděli již šlo do tuhého a začaly pracovat nervy. Po pěti jamkách se v průběžném vedení poprvé objevil Tom Kvasnička, který využil dvou Vaňkových dablů. O dvě jamky později zdánlivě vypadl ze hry Pavel Koudelka, který na obávané sedmičce zahrál 9 ran. Vaněk přidal další double bogey a propadl se na třetí místo. V úvodu druhé devítky se Koudelkovi podařil velký comeback par-eagle-birdie, ale na vedoucí trojici to přesto nestačilo. Čtyři jamky před koncem se na čelo probojoval Petráček, ale po dablu na šestce přepustil místo opět Kvasničkovi. Ani ten se však na první pozici nedokázal udržet dlouho. Po jeho autu na sedmé jamce se do vedení o jednu ránu vrátil Lukáš Vaněk, který zasunul birdie.
Na předposlední jamce potvrdil Vaněk svoji pověst hráče se železnými nervy. Drajvem atakoval green a míč se zastavil jen pár metrů od jamkoviště. Další birdie a vedení o dvě rány! Na závěrečné jamce čekalo na poslední flajt přibližně dvacet hráčů. Kvasnička drajvoval těsně ke greenu a měl dobrou šanci na birdie, nakonec z toho byl ovšem jen par a konec snu o vítězství. Lukáš Vaněk nepřipustil žádné drama, zahrál jistý par a mohl přijmout gratulace k vítězství.
V ženské kategorii se senzace nekonala. Lucka Bičišťová zahrála průměrných 87 ran a Karolína Černá se tak po 79 úderech radovala z vítězství. Turnaje se bohužel nezúčastnila Zuzana Eliášová, jejíž šance na titul by rozhodně nebyly malé. Třetí místo nakonec zůstalo Barboře Drbalové. Mezi Zelenými kartami letos suverénně kraloval Martin Novotný, kterému se první den podařilo uhrát hendikep a v neděli ho hned snížit na 33.5. Druhé místo patří Davidu Semerádovi, třetí skončila Monika Pavlíková.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK na rány

4. září 2004, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mistrovství GCHK ve hře na rány 2004

Počet obrázků: 30

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418