Golf Club Hradec Králové
1. února 2009 [STK, ČGF]

Provedena roční kontrola hendikepu

Roční kontrola HCP, na serveru ČGF.

STK GCHK provedla roční hendikepovou kontrolu členů klubu. Roční kontrola je novinkou hendikepového řádu, která se v letošním roce provádí poprvé, a tak se jí pojďme podívat „na zoubek“. Cílem kontroly je zpřesnit hráčův hendikep na základě statistických podkladů nasbíraných v průběhu uplynulé sezóny. Týká se všech hráčů s EGA HCP, tzn. těch, kteří mají hendikep maximálně 36.

Kontrolu hendikepu provádí server ČGF, který zkoumá všechna turnajová kola a nesoutěžní výsledky hrané na úpravu hendikepu. Podle těchto výsledků server hráči navrhne jeden ze čtyř možných závěrů:

1. Udržení hendikepu – týká se největší skupiny hráčů GCHK (cca 85%).
2. Snížení hendikepu – v 15 případech byl hráčům hendikep snížen.
3. Zvýšení hendikepu – netýká se žádného z hráčů.
4. Zneaktivnění hendikepu – týká se všech hráčů, kteří v loňském roce uhráli méně než 4 kvalifikační výsledky (jde o 57 hráčů).

Co pro hráče znamená zneaktivnění hendikepu?

Hendikepový systém EGA stanovuje hranici, kdy lze prohlásit, že hráč hraje dostatečně často na to, aby jeho hendikep byl statisticky podložený a tím vlastně důvěryhodný. Tou hranicí je odehrání alespoň čtyř kvalifikačních výsledků za rok (sezónu) neboli kol hraných na úpravu hendikepu (ať už jde o turnajová kola nebo nesoutěžní výsledky). Pokud hráč tento limit nesplní, jeho hendikep se v rámci povinné roční kontroly stane neaktivním.

Hráčův hendikep pak zůstává neaktivním do té doby, než odehraje tři kvalifikační výsledky v následujícím roce. S neaktivním hendikepem se hráč může účastnit turnajů (pokud není pořadatelem stanovená podmínka aktivního HCP), nemá však nárok na ceny v kategoriích na netto. V soutěžích brutto nemá neaktivní hendikep na nic vliv. Po odehrání tří kvalifikačních výsledků je hráčův hendikep opět aktivován.

Neaktivní hendikep nelze v žádném případě vnímat jako nějaké stigma nebo ostudu. Hráč se přece ničím neprovinil. Jen se prostě neúčastní turnajů (nebo jen velmi málo). Pak ale soutěžní hendikep nijak zvlášť nepotřebuje – a pro běžnou společenskou hru je i neaktivní hendikep plně použitelný.

Svůj aktuální HCP si můžete zkontrolovat na serveru ČGF (menu ČGF -> Hráči). Aktuální hendikep uvidíte přímo za svým jménem, hendikepový status je uveden na konci řádku.

aEGA – aktivní hendikep EGA
NE – neaktivní hendikep
kHCP – klubový hendikep 37-54
bHCP – hráč bez hendikepu
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418