Golf Club Hradec Králové
17. srpna 2007 [daw]

Téměř dokonalé déjà vu na Darové

Kájo, držím ti palce!!! Foursome Karolíny Černé a Zuzky Eliášové měl na mistrovství v Darové stoprocentní úspěšnost. Holky vyhrály všechny tři své zápasy. (Foto Jiří Vaňátko)

V Darovnanském dvoře včera skončilo třídenní mistrovství mládežnických družstev. Podobně jako před rokem, také letos jsme měli v národním finále zástupce ve všech třech kategoriích. Dorostenci obsadili vloni 7. místo a letos také. Družstvo dorostenek obhajovalo bronzovou příčku, kterou vloni vybojovalo nad Karlovými Vary. A letošní turnaj se vyvinul tak, že na konci naše děvčata čekal zápas o stejný kov se stejným soupeřem.

Vezměme to ale od začátku. Úvodní den mistrovství patřil tradičně kvalifikacím hraným na rány. V každé kategorii nastoupilo do kvalifikace 10 družstev, které byly podle výsledků nasazeny do jamkovky.

Chlapci desátí a sedmí

V kvalifikačním kole doslova vyhořeli naši žáci. Osudovým místem se klukům stala třetí jamka na hřišti Panoráma, kde Renda Baše s Honzou Stodolou hráli 10 ran a Kevin Dostál dokonce 15. Kevin si navíc připsal ještě desítku na druhé jamce Svaté Anny. Jediným členem družstva, který se v konečném skóre dostal pod stovku, byl Tomáš Švarc s výsledkem 99 úderů. A s tím se postoupit prostě nedalo. Je to škoda, protože výkonnostně na postupovou osmičku kluci měli. Možná hrála svoji roli tréma, možná chybělo soustředění na hru. Každopádně do příštího roku je co zlepšovat!

Dorostenci vstoupili do turnaje o něco lépe. Sváťa Býma potvrdil svoji pozici lídra a zahrál jednu ránu pod par (71). Výsledek pod osmdesát donesl ještě Pavel Balada (78), ostatní se pohybovali v rozmezí 82-86 a Péťa Dvořák škrtal 90. Nebyla to špatná čísla, ale konkurence v této kategorii je nemilosrdná. Ostravský Jirka Korda vystřihnul v kvalifikaci 66 a deset dalších dorostenců hrálo pod parem hřiště – to jen pro obrázek

V kvalifikaci jsme skončili sedmí, a to znamenalo, že nás ve čtvrtfinále čekal soupeř ze druhého místa - Mariánské Lázně. Překvapení se nekonalo a chlapci utkání prohráli. Čestný bod získal Sváťa Býma výhrou nad Filipem Mrůzkem. Ostatní zápasy skončily ve prospěch západočeského klubu a tím pro nás turnaj skončil.

Napínavá hra o medaili

Nejlepší pozici v kvalifikaci si podle očekávání zajistilo družstvo dorostenek. Zásadní podíl na tom měla skvěle hrající Kája Černá, která obešla hřiště s vynikajícím výsledkem 74 ran. Kristina Hostáková zapsala 85, Lucka Bičišťová se Zuzkou Eliášovou 86 a to stačilo na průběžné 4. místo.

Ve čtvrtfinálovém zápase pravdy (vítěz hraje dál o medaile, poražený jede domů) nás čekaly Mariánské Lázně. Podle hendikepů jsme sice byli mírnými favority, ale na to se spoléhat nedalo. Nakonec to dopadlo dobře. Zuzka s Karolínou přinesly bod ze čtyřhry a Kristina ze singlu, což nás posunulo do semifinále proti vítězi kvalifikace Erpetu.

Utkání se pro nás nevyvíjelo vůbec špatně. Kristina si rychle vypracovala vedení o 4 jamky nad nejlepší pražskou hráčkou Klárou Spilkovou. Dobře si vedla i čtyřhra Zuzky s Kájou, pouze Lucka tahala ve svém zápase za kratší kus provazu. Nakonec se lámal chleba na 18. jamce mače Kristiny proti Kláře. Ta se totiž ve druhé devítce chytla a svoji ztrátu postupně smazala. Na poslední jamce skončila Kristina příhra v greenovém bankru, a to rozhodlo. Erpet vyhrál celkově 2:1 a šel do finále, nás čekal boj proti Karlovým Varům o 3. místo.

Utkání s Vary nezačalo dobře a po devíti jamkách jsme prohrávali všechny tři zápasy. Kapitán Jirka Vaňátko i prezident Petr Drbal už pomalu přestávali věřit v úspěch, ale holky se nedaly a dva zápasy otočily. Bodovala opět čtyřhra a náladu si spravila i Kristina. Drama vrcholilo opět na osmnáctém greenu a opět hrál svoji roli bankr. Tentokrát v něm ale neskončila naše hráčka, nýbrž její soupeřka, z čehož rezultoval vítězný bod pro Kristinu.

Dorostenky obhájily vítězstvím nad Karlovými Vary loňský bronz. Smekáme kšiltovky a gratulujeme!!!
Komentáře: 1, poslední 17. srpna 2007 v 11:26 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

17. srpna 2007 v 11:26,
congratulation super V.R.v.r.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev dorostenek, finále

14. srpna 2007, Darovan. dvůr

kvalifikace

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev žáků, finále

14. srpna 2007, Darovan. dvůr

kvalifikace

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenců, finále

14. srpna 2007, Darovan. dvůr

kvalifikace

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Mistrovství ČR družstev mládeže, Darovanský dvůr 2007

Počet obrázků: 12

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418