Golf Club Hradec Králové
17. února 2013 [STK]

Mistři klubu: Petráček a Starostová

Dobojováno. Patrik Špalovský po rozehrávce gratuluje Honzovi Petráčkovi k vítězství na mistrovství klubu. (Foto Petr Drbal)

Desáté mistrovství klubu na golfových simulátorech přilákalo do Indoor Golf Centra Fomei třicet soutěžících. O vítězné vavříny se tentokrát odehrály opravdu tuhé boje a v kategorii mužů dokonce musela rozhodnout o novém mistru rozhrávka náhlou smrtí na 19. jamce. Vítězství obhájil Jan Petráček, v kategorii žen se mistryní poprvé ve své kariéře stala Anna Starostová.

Už před zahájením turnaje se dalo očekávat, že o přední příčky se budou prát Honza Petráček nebo David Benák. Honza je v indooru téměř neporazitelný, dvakrát vyhrál jamkovku, dvakrát i mistrovství na rány. David je zas čerstvým držitelem bronzu z letošního simulátorového mistrovství ČR. K této dvojici favoritů bylo nutno připočítat také ostřílené "veterány" - Arnošt Martinec či Petr Solich mají zkušenosti podpořené řadou medailových umístění. Tato čtveřice se v tuhém boji o vítězství vměstnala do výsledků s rozdílem pouhých tří ran 78-81.

Nechybělo ale mnoho, aby rybník všem adeptům na mistrovský titul vypálil někdo jiný. Patrik Špalovský letos v zimě naladil výtečnou formu. První varování svým soupeřům poslal už na mistrovství ČR, kde prošel cutem do finálového kola a nakonec obsadil 19. místo. Patrikových 78 ran na mistrovství klubu nasadilo laťku nad síly všech ostatních amatérských hráčů. Pouze profesionál Honza Petráček dokázal na tuto hozenou rukavici odpovědět stejným výkonem.

A protože shodný výsledek na prvním místě vždy znamená nutnost uspořádat rozehrávku, postavili se tito hráči proti sobě ještě jednou. Jan Petráček už jednu rozehrávku o 1. příčku absolvoval, ale to už je hodně let zpátky - konkrétně v roce 2006. Tehdy úspěšný nebyl, letos si ale chuť spravil. Oba hráči na první jamce chybovali na drajvu a museli ukázat umění záchranných ran. Patrikovi se nepodařil příhra třetí ranou, která by dávala slušnou šanci na par. Naopak Honza se nemýlil a třetím úderem čipoval do gimmie vzdálenosti.

O pořadí na prvních dvou místech tedy rozhodla 19. jamka. Třetí s odstupem jedné rány skončil David Benák, o ránu dále Petr Solich a o další úder za nimi Arnošt Martinec.

V kategorii žen se zrodilo překvapení

Startovní pole ženské kategorie bylo v letošním ročníku mistrovství mimořádně silné - do turnaje se přihlásily hráčky ověnčené nejen klubovými mistrovskými tituly, ale i tituly národních mistryň. Ukázalo se však, že úspěchy minulé ale nejsou zárukou úspěchů budoucích.

Obhájkyně loňského vítězství Lucka Harcubová zahrála 90 ran a skončila až čtvrtá. Členky vítězného týmu mistrovství ČR družstev na FSG simulátorech v roce 2011 Bára Kábrtová a Zuzka Eliášová sice na těžkém hřišti The Belfry pokořily devadesátku, ale jejich skóre 87 resp. 86 ran na prvenství také nestačilo. Z premiérového vítězství v klubovém šampionátu se totiž díky 85 úderům radovala Anna Starostová.

Na první pohled se Anin úspěch možná může zdát nečekaný, ale je pravda, že 16letá členka klubového tréninkového centra mládeže mu jde dlouhodobě naproti pravidelným tréninkem i hrou. "Anna má letos dobré výsledky v zimních turnajích mládeže a mistryní klubu je po zásluze," zhodnotil výkony talentované juniorky prezident klubu a hlavní rozhodčí turnaje Petr Drbal.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK na simulátorech

9. února 2013, Fomei

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418