Golf Club Hradec Králové
5. července 2009 [daw]

Finále Poháru klubů si letos nezahrajeme

Na prvním týčku. Eva Němečková zahajuje své turnajové kolo. Na konci z toho bylo velmi pěkných 83 ran a snížení HCP na 17,5. (Foto David Jirků)

V Mladých Bukách se na konci června odehrála regionální kvalifikace Poháru klubů smíšených družstev do 16 let. O dvě postupová místa se utkalo sedm golfových klubů a bylo jasné, že na postup do národního finále budeme muset hodně zabrat. Našemu družstvu „šestnáctek“ již odrostly tradiční opory minulých let a v Poháru tak poprvé nastoupili hned čtyři noví hráči.

V sestavě GCHK byli Honza Stodola, Patrik Špalovský, Eva Němečková, Anna Starostová, René Baše a Roman Voleský. Celé družstvo vyrazilo v týdnu před kvalifikací na „průzkum terénu“ a zahrálo si v Mladých Bukách na hendikepovém turnaji. Někomu se dařilo více, někomu méně, každopádně cíl poznat hřiště a stanovit si strategii pro turnajové kolo byl splněn.

Kvalifikaci zahájil Honza a nevedl si vůbec špatně. Se 79 ranami zlepšoval svůj hendikep. Jen o 4 údery více donesla Eva, která také vylepšila svůj hendikep. Hrát na svůj hendikep nebo lépe bylo právě podmínkou k tomu, abychom jako družstvo mohli uspět. Dalším hráčům se ale už tak nedařilo: Renda 88, Roman 94, Patrik 95, Aňa 99.

V celkovém součtu to nestačilo na lepší, než třetí příčku, a tudíž bez postupu do finále. Družstvo je ovšem ještě hodně mladé a má předpoklady k tomu, aby rostlo a zlepšovalo se. Krom Rendy jsou všichni teprve v žákovských kategoriích, takže budou moci v Poháru hrát ještě minimálně dva další roky. Věříme, že postup do finále je jen otázkou času...
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Pohár klubů družstev do 16 let, kvalif.

28. června 2009, Mladé Buky

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Pohár klubů, kvalifikace Východ A 2009

Počet obrázků: 10

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418