Golf Club Hradec Králové
11. února 2008 [STK]

Mistrovství GCHK na simulátorech

Opět mistrem. Bohumil Holubec zahrál 75 úderů a vyhrál kategorii mužů. K titulu mistra klubu na rány z roku 1996 přidal po 12 letech i titul mistra klubu na simulátorech. (Foto Pavel Koudelka)

Jediný úder rozhodoval letos o mistrech klubu na simulátorech. Špička soutěžního pole byla v obou kategoriích vyrovnaná a adeptů na mistrovské tituly byla celá řada. Naději na dobré umístění dávaly pouze výsledky výrazně pod hranici 80 úderů. U mužů nakonec bralo zlato 75 ran Bohumila Holubce, v ženách musela pro zisk stejného kovu zahrát čerstvá mistryně ČR Jana Palatková 74 ran.

Oběma šampiónům dýchali na záda s minimálním odstupem další hráči. Radek Náměstek propásl šanci na vítězství v úplném závěru, když se mu „povedlo“ zahrát bogey na 15. jamce a double bogey na 16. jamce. Příležitost dotáhnout se na Holubce měl ještě na 17. jamce, kde patoval na birdie ze vzdálenosti 2.2 metru, ale neúspěšně. Radek donesl 76 a skončil třetí. Se stejným skóre se na druhém místě umístil Tomáš Kvasnička mladší, kterého zabrzdila série tří bogey na jamkách 13, 14 a 15.

Právě pevné nervy v poslední třetině hry byly klíčem k úspěchu. Bohumil Holubec na posledních šesti jamkách sice minul několik greenů, ale vždy se mu povedlo zachránit par. Klíčový úder předvedl na 16. jamce, kde se dostal ze vzdálenosti 60 metrů od jamky perfektně zahraným pitchem do gimmie vzdálenosti a odešel s parem.

V kategorii žen byla bitva o první místo neméně vyrovnaná. Janě Palatkové se nakonec podařilo obhájit loňské prvenství, ale odstupy dalších hráček byly minimální. Zuzka Eliášová zahrála skvěle druhou devítku za 34 ran, tj. 2 údery pod par, jenže z první devítky měla na kontě 41 ran a konečný výsledek 75 znamenal druhou příčku. Karolína Černá hrála obě devítky vyrovnaně po 38 úderech, což stačilo jen na bronz.

Pro zajímavost, před dvěma lety na stejném hřišti zahrála Karolína ještě o jednu ránu více, nicméně i to jí stačilo k výhře v turnaji s náskokem dvou ran. Kvalita hráčů se zkrátka rok od roku zlepšuje, což ostatně potvrdil i Sváťa Býma junior, který zahrál vůbec nejlepší brutto skóre mistrovství 69 ran. Jelikož ovšem zrušil domovské členství v Golf Clubu Hradec Králové, nebyl v soutěži podle klubových regulí hodnocen. Stejný případ nastal již před pěti lety, kdy o titul simulátorového mistra klubu přišel z důvodu nedomovského členství Jaroslav Kuťák.
Komentáře: 1, poslední 22. února 2008 v 11:34 | Přidat komentář

22. února 2008 v 11:34, Pavel Koudelka
Pěkně nám to národní reprezentant ukázal - jen tak dál - gratulujeme i Janě.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK na simulátorech

2. února 2008, Fomei

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418