Golf Club Hradec Králové
5. prosince 2011 [daw]

Mikuláš s čertem chytali bronz

Den jako malovaný. Tak pěkné počasí, jako vyšlo letos, mikulášský turnaj nepamatuje dlouhé roky. Azuro, bezvětří, 10 stupňů. Zkrátka ideální podmínky na golf. (Foto David Jirků)

Vloni se Mikuláš prokousával sněhovými závějemi, letos mohl naopak vytáhnout opalovací krém. Počasí vyšlo naprosto neuvěřitelně - celý listopad přikrývala Hradec Králové inverzní poklička, ale ledva nastal náš čas, objevilo se sluníčko a vykouzlilo krásnou podzimní sobotu. A že je pámbů asi golfista, to bylo vidět den po turnaji, kdy se opět začalo škaredit, pršet a fučet.

Pro šedesát přihlášených hráčů bylo připraveno devět klasických jamek hrádeckého hřiště plus tři bonusové jamky v tréninkových prostorách. Ráno na greeny vyjely sekačky, hřiště vypadalo na prosinec naprosto skvěle. Park okolo zámku právě prochází ozdravnou kúrou, mizí křoviska a čistí se les. Ve višňovce byla zahájena sadba nových stromů, které od sebe oddělí jednotlivé jamky. Mikulášský turnaj byl tedy malou ochutnávkou, jak bude vypadat Hrádek v příštím roce.

Celkový par 12 jamek byl 40. Nejlepší skóre dne činilo +6 a dosáhli ho shodně loňský vítěz turnaje Sváťa Býma a vítěz z roku 2009 Honza Petráček. O první místo se tedy hrála rozehrávka a v ní byl šťastnější Honza. K prvenství mu stačilo uhrát bogey - inu přeci jen se krevní obraz hráčů během dne trochu kontaminoval alkoholem, a pak už se nedají čekat smrště birdies. Třetí příčku obsadil Jardu Kuťák, který má místo na stupních vítězů na tomto turnaji zřejmě předplacené, protože v první trojce skončil už pošesté. Úctyhodná bilance.

V ženách nebyla tak "smrtící" konkurence jako v mužích, ale šest hráček v poli je na mikulášké poměry nadprůměrná účast. První příčku vybojovala Soňa Maderová, druhá skončila Marcela Richterová a třetí místo patří Martině Opavové. Vyhlášení výsledků se konalo opět v hostinci U růže v Kuklenách, kde byla i dobrá příležitost prodiskutovat vše, co se uplynulé golfové sezóny týkalo, a samozřejmě i příležitost uzavřít s prezidentem klubu Petrem Drbalem nějaké zajímavé golfové sázky na sezónu 2012.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mikuláš Golf Cup

3. prosince 2011, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mikuláš Golf Cup 2011

Počet obrázků: 40

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418