Golf Club Hradec Králové
6. prosince 2010 [daw]

Sněhový Mikuláš s předehrou v indooru

Opět na sněhu. Po třech letech se mikulášský turnaj opět konal na sněhu, byť v poněkud improvizovaných podmínkách. (Foto Helena Machová)

Železná tradice Mikuláš Cupu, která má za sebou již třináct úspěšných ročníků, byla letos málem přetržena. Týden před turnajem zasypala celé Česko sněhová kalamita. Tři dny před turnajem přišel sněhový nášup a aby černých zpráv nebylo dost, den před turnajem vyšla předpověď, která prorokovala další noční sněžení. V tu dobu se na hřišti sice pracovalo, bylo odklizeno několik greenů a zválcováno několik fervejí, ale soutěžní výbor se nakonec rozhodl neriskovat zrušení mikulášského turnaje a zavelel k přesunu do Fomei.

Aby to hráčům nebylo líto, poskytl majitel indooru Pepa Dostál hráčům nejen svých pět simulátorů, ale i zahradu za indoorem. Časně zrána přišla ke slovu sněhová fréza, která na zahradě vykouzlila čtyři luxusní jamky v délkách 48, 31, 61 a 17 metrů. Mikuláš Cup byl zachráněn. Po devíti jamkách, které hráči absolvovali na plátně, následoval přesun do zahrady na nefalšovaný ice golf. Venkovní hru zpestřovaly nejen sněhové závěje, ale i zahradní pergola, kterou bylo tu a tam potřeba přestřelit, či skleník v těsném sousedství greenu.

Ke cti všem dlužno dodat, že žádné vybavení zahrady nepřišlo k úhoně, což při počtu bas plzeňského a lahví šampaňského, které v průběhu dne došly vyprázdnění, je skutečně obdivuhodný výkon. Mikuláš Golf Cup zkrátka ani napočtrnácté nezklamal. Nenechte si ujít fotogalerii, která je tentokrát díky andělské fotografce Hele Machové mimořádně obsáhlá.
Komentáře: 3, poslední 8. prosince 2010 v 15:40 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

6. prosince 2010 v 20:23, Tomáš Kvasnička junior
Mikuláš cup jako každý rok vydařený! Chtěl bych se ale touto cestou zeptat, jestli někdo náhodou nespletl mikiny a neodešel v mojí? Je to černá levis, díky.
6. prosince 2010 v 20:23, Tomáš Kvasnička junior
Mikuláš cup jako každý rok vydařený! Chtěl bych se ale touto cestou zeptat, jestli někdo náhodou nespletl mikiny a neodešel v mojí? Je to černá levis, díky.
8. prosince 2010 v 15:40, Martin Tománek
No vypadá to, že jste si to užili, což je fajn. Já si ovšem pořád myslím, že Mikuláš se má hrát venku a že se mohl hrát venku i letos. Má to prostě svou jedinečnou atmosféru a že budu hrát třeba jen tři jamky a ztratím ve sněhu jedenáct míčů, to je mi úplně fuk. (Obzvlášt půbavně se vyjímá na cgf.cz proklamace "Mikulášský turnaj se hraje za každého počasí snad jen s výjimkou trvalého lijáku" a o pár vět dál "Vzhledem k počasí je turnaj přesunut do Indoor Golf Centra FOMEI".) No nic, jen můj názor. Veselé Vánoce všem a na jaře nashledanou!

VÝSLEDKY TURNAJE

Mikuláš Golf Cup

4. prosince 2010, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mikuláš Golf Cup 2010

Počet obrázků: 60

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418