Golf Club Hradec Králové
30. července 2011 [dr]

Dramatické finále Poháru klubů "16"

Sestava GCHK. Tým Golf Clubu Hradec Králové hrál v Karlových Varech ve složení (zleva) Roman Voleský, Anna Starostová, Eva Němečková, Christian Horák, Ondřej Hübner a Milan Kotrba. (Foto Petr Drbal)

Pohár klubů smíšených družstev do 16 let proběhl v průběhu tohoto týdne v golfovém resortu v Karlových Varech. Jednalo se o finálový turnaj, do něhož se kvalifikovalo osm nejúspěšnějších klubů z regionálních kvalifikací. Golf Club Hradec Králové měl ve finále po třech letech opět zástupce. Podrobnou reportáž z šampionátu připravil kapitán týmu Petr Drbal.

Tým byl složen z těchto hráčů: Hübner Ondřej, Kotrba Milan, Němečková Eva, Starostová Anna, Horák Christian a měl jet Špalovský Patrik. Ten však v neděli v 19 hod onemocněl a jet nemohl. Hrozilo, že tým GCHK pojede jen v 5 hráčích. Z oslovených náhradníků nakonec ve 22 hod přislíbil účast Roman Voleský. Přestože se mu to příliš nehodilo a cítil sám, že je z formy, nakonec jel, za což mu patří poděkování. Umožnil, že ve čtyřhrách si první den zahráli všichni hráči týmu.

Pro čtvrtfinále nám bylo vylosováno silné družstvo Karlových Varů, pozdější finalista Poháru. Ten byl nad naše síly a jednoznačně nás porazil. Družstvo GCHK tedy bylo vyřezeno ze souboje o medaile a druhý den nás čekal zápas o 5. místo. Los určil soupeře z našeho regionu, GC Kunětickou Horu, která nás porazila v předcházející kvalifikaci. Zde již byly síly obou družstev papírově vyrovnanější a dal se čekat dramatický zápas.

Podle nasazení obou kapitánů byly určeny následující dvojice a čtyřhra.

Ondra Hübner / Simon Lichtenberg
Milan Kotrba / Katka Brychová
Christian Horák / Matěj Štěpánek
Roman Voleský / Andrea Pelikánová
Anna Starostová + Eva Němečková / Ondřej Lisý + Leoš Krejza

Průběh utkání:

Roman Voleský prohrál s Andreou Pelikánovou a Kunětická Hora vedla vedla 1/0. Následně Milan Kotrba prohrál s Katkou Brychovou, která podala vynikající výkon a Kuňka brzy vedla už 2/0.

V té době měl ovšem dobře rozehráno Ondra Hübner a byl předpoklad korekce stavu na 2/1. Zároveň čtyřhra probíhala ve prospěch GCHK, děvčata od počátku vedla o 1 až 2 jamky. To dávalo předpoklad vyrovnání výsledku na 2/2.

Rozhodující proto byl zápas Chrise Horáka s Matějem Štěpánkem. Zápas byl poměrně vyrovnaný, ale čtyři jamky před koncem prohrával Chris o dvě. V té době již dokončil zápas Milan Kotrba a šel mu dělat kedyho. 15. jamka skončila nerozhodně a do konce zápasu zbývaly 3 jamky stále se stavem 2 jamky minus pro našeho hráče. Ten však zachoval klid a vzchopil se k nečekanému obratu.

Šestnáctou jamku zahrál v paru, vyhrál ji a snížil stav o jednu. Soupeř měl na této jamce jednu zkaženou ránu ze 40 m na green. Po prohře zřejmě ztratil nervy a na 17. jamce opět prohrál, když Chris opět zahrál par. Před 18. jamkou bylo tedy srovnáno.

I zde zachoval Christian neuvěřitelný klid. Měl dobrý drive, dobrou druhou ránu i třetí na green. Protivník naopak poslal drajv do bankru. Druhá rána pak byla krátká. Ve snaze vše napravit třetí ranou na green poslal míček do rafu mezi stromky vpravo asi 40 m od greenu do poměrně těžké pozice. Z rafu vyhrál míč jen před green a náš hráč měl k dobru dvě rány.

Matěj dal čip a 2 paty. Chris to trochu zdramatizoval, dal 3 paty, ale přesto jamku vyhrál a tím rozhodl celé utkání ve prospěch GCHK 3/2, neboť Ondra Hübner i děvčata podle předpokladu vyhrály. GCHK tak z Poháru klubů přivezl dělené 5. místo, čímž vyrovnal historicky dosud nejlepší klubové umístění z roku 2007.

S výsledkem a umístěním můžeme být spokojeni a celému týmu patří poděkování za dobrou reprezentaci Golf Clubu Hradec Králové.

Dosavadní umístění GCHK v Poháru klubů:
2005 - 8. místo
2006 - kvalifikace
2007 - 5. místo
2008 - 7. místo
2009 - kvalifikace
2010 - kvalifikace
2011 - 5. místo
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Pohár klubů družstev do 16 let, finále

26. července 2011, Karlovy Vary

výsledková listina

FOTOGALERIE

Pohár klubů, národní finále 2011

Počet obrázků: 5

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418