Golf Club Hradec Králové
11. ledna 2010 [STK]

MENI, MIDI, MICI

Vyhlášení vítězů. Společný snímek ze závěrečného vyhlášení nejlepších mid-amatérů v Hradci Králové. Zleva hlavní rozhodčí David Jirků, stříbrný Vít Rotter, zlatý Vilém Staněk, bronzový Libor Píša, ředitel Fomei Indoor Golf Centra Zdeněk Veverka a zástupce ČGF Luboš Klikar. (Foto Vladimír Rybář)

Přišel, viděl a zvítězil - Vilém Staněk se stal o víkendu novým simulátorovým mistrem ČR v kategorii MID amatérů, tj. hráčů nad 35 let. Turnaj se konal v královéhradeckém Indoor Golf Centru FOMEI. Hrálo se pouze v kategorii mužů, protože z žen se přihlásila pouze obhájkyně loňského prvenství Renáta Dědková. Kategorie MID-amatérek se s malým zájmem hráček potýká pravidelně a letošní zrušení kategorie bohužel nebylo historickou výjimkou.

V kategorii mužů patřil k největším favoritům trojnásobný mistr republiky Vít Rotter, společně s druhým hráčem loňského mistrovství Františkem Foldinem, loňskou čtyřkou Lubošem Haklem a dalšími zkušenými borci. Překvapivě ovšem vzal všem vítr z plachet v prvním kole "domácí" hráč Libor Píša, který s výsledkem 71 ran dokázal jako jediný pokořit hranici paru. Druhý hráč pořadí Vilém Staněk ztrácel 3 rány, Vít Rotter pak o jednu ránu více.

Ze zástupců Hradce Králové donesl nejlepší číslo Vláďa Rybář (77). O tři rány víc uhrál Bohumil Holubec (80), Petr Solich a Vláďa Wsól zapisovali 82. Škoda, že nemohl nastoupit Arnošt Martinec, kterého těsně před turnajem skolila nemoc.

Druhý den se hrálo ze zadních profesionálních odpališť, z nichž měřilo hřiště o 1300 metrů více!!! Jak účastníci mistrovství poznamenali, v neděli se hrálo oproti sobotě úplně jiné Castle Pines. Pouze jeden hráč (Karel Holeček) se dokázal v neděli zlepšit, všichni ostatní hráli hůře. Po první devítce to vypadalo na velký útok obhájce titulu. Rotter zahájil pěti pary a třemi birdie, takže po osmi jamkách vedl o dvě rány nad Staňkem a o pět nad Píšou s průběžným skóre -3.

Druhá devítka ale přinesla nečekané zvraty. Po Rotterových chybách šel na 13. jamce do vedení Staněk. Díky birdie na 16. jamce se na čelo vrátil Rotter, který ale vzápětí na 17. jamce spadl na třetí místo a o první příčku se dělili Staněk v comebacku s Píšou.

Poslední jamka s parem 4 je dlouhá 438 metrů a bylo jasné, že stát se na ní může cokoliv. Šťastným mužem závěru se nakonec stal Staněk, který využil Píšova trojpatu. Rotter nedokázal zahrát par a novým mistrem republiky se s nejtěsnějším náskokem jediné rány nakonec stal Vilém Staněk.

Statistika nejlepší trojice. Pro zajímavost uvádíme statistické údaje tria nejlepších hráčů mistrovství z finálového kola.

Za Golf Club Hradec Králové hrál opět nejlépe Vláďa Rybář, který po 82 ranách vybojoval výtečné 5. místo, a to i přesto, že v samotném závěru byl smolně penalizován dvěma trestnými údery za hru mimo pořadí (tj. za hru nesprávným míčem). Bohumil Holubec obsadil 10. místo, Petr Solich zahrál velmi slušně a skončil 11. Vláďa Wsól se nedokázal vyrovnat s nesportovním chováním beřovického spoluhráče ve flajtu a druhé kolo skrečoval.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR mid-amatérů na simulátorech

9. ledna 2010, Fomei

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418