Golf Club Hradec Králové
3. října 2005 [STK]

Dvě stříbrné medaile z Masters

Boj o první místo v kategorii kadetů do 16 let nakonec Sváťa Býma (vlevo) o jedinou ránu prohrál s Martinem Pospíšilem (uprostřed) z Golf Clubu Praha. (Foto Vítězslav Štrouf)

Prestižním turnajem Masters pořádaným každoročně Českou golfovou federací skončila golfová sezóna pro mládež do 16 let. Hrálo se na Nové Americe a pro náš golfový klub vybojovali cenné stříbrné medaile Karolína Černá a Sváťa Býma, který zároveň stvrdil své vítězství v žebříčku mládeže ČGF.
Na Masters se kvalifikují jen nejlepší hráči dětských túr, a proto je potěšitelné, že z Golf Clubu Hradec Králové se ve startovním poli objevilo hned 9 hráčů v pěti kategoriích. Do cutu, který následoval po sobotním kole, se vešli čtyři z nich: Kristina Hostáková, Tom Kvasnička, Kája Černá a Sváťa Býma.
Sváťu určitě hodně mrzel čtyřpat na závěrečné jamce v prvním kole, který znamenal celkový výsledek 80 ran a ztrátu šesti ran na průběžné první místo. Přestože v deštivém druhém kole dokázal tuto ztrátu smazat a po birdie na 15. jamce dokonce vedl s náskokem jedné rány, double bogey na šestnáctce znamenalo konec nadějí. I tak je ovšem druhé místo velkým úspěchem. Tom Kvasnička obsadil 11. příčku.
V kategorii dívek do 16 let bylo krom turnajového vítězství ve hře i celkové prvenství v žebříčku mládeže ČGF. Karolína Černá potřebovala stáhnout ztrátu 140 bodů na Alžbětu Kašinovou, což jí mohlo zaručit pouze vítězství. Kadetkám ovšem kralovala Emilka Curry-Bartoňová a Karolína se nakonec musela spokojit „jen“ s druhým místem - jak na Masters, tak i v konečném žebříčku.
Mezi hráčkami do 14 let skončila na pěkném 7. místě Kristina Hostáková, čímž potvrdila své výrazné letošní výkonnostní zlepšení.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Masters dětí do 16 let

1. října 2005, Nová Amerika

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418