Golf Club Hradec Králové
24. září 2007 [daw]

Birdie, birdie, birdie...

Opět mistrem. Sváťa Býma junior potvrdil předpoklady a obhájil titul mistra klubu na rány. (Foto Pavel Koudelka)

Nevídaný závěr mělo letošní klubové mistrovství na rány. Šest jamek před koncem dvoudenního turnaje vedl Pavel Koudelka o pět ran před obhájcem loňského titulu Sváťou Býmou. Zdálo se, že Pavel míří za vítězstvím, ale Sváťa zasunul na posledních šesti jamkách tři birdie a v poslední chvíli se protáhl na první příčku. Mezi ženami kralovala ve vyrovnaném rekordu mistrovství Kristina Hostáková.

Karty letošního, v pořadí už 12. ročníku turnaje, byly po prvním hracím dni rozdány velmi zajímavým způsobem. Výkonem 72 úderů vedl Pavel Koudelka, tři rány na něj ztrácel Arnošt Martinec a další ránu Jakub Mojžíš. Sváťa Býma byl se skóre 77 až na čtvrtém místě a další favorit Honza Petráček vypadl po 86 ranách úplně ze hry. Neděle dávala vyhlídky na zajímavé rošády ve výsledkové listině, a tato očekávání se potvrdila. Sváťa vyskočil ze čtvrtého místa na první, Pavel spadl na druhou příčku. Z pozic na bedně vypadli Arnošt i Jakub a veleskokem z osmého místa se na bronzovou pozici vyšvihl Tomáš Kvasnička starší, který hrál 73 ran.

Naproti tomu kategorie žen nenabídla žádné velké drama. Kvůli zranění, nemoci a nevhodnému termínu se omluvily Kája Černá, Jana Palatková a Lucka Bičišťová. Turnaj vynechala i Zuzka Eliášová, a tak si pro prvenství v poklidu dokráčela Kristina Hostáková. To ale nijak nezlehčuje kvalitu její hry, protože výkon 80-78 znamenal vyrovnaný (vlastní) ženský rekord mistrovství. Druhá skončila Jana Rybářová a třetí místo obsadila Barbora Drbalová.

V doplňkové kategorii hráčů s HCP 37-54, která se hrála systémem brutto stableford, dominovali zástupci Tréninkového centra mládeže. S 18 body zvítězil Petr Bartoň, jemuž se v neděli podařil husarský kousek. Na deváté jamce zahrál eagle a v zápětí na desítce birdie! I díky tomu zlepšil během mistrovství svůj hendikep ze 48 na 36.0. Druhá skončila Eva Němečková a třetí Dalibor Mrňávek.

Trápení na třetí jamce

Strašákem hrádeckého hřiště je bezpochyby jamka č. 3, obzvláště pokud se hraje na rány, a tak se ještě pojďme podívat, jak se s tímto problémem dokázali účastníci turnaje vypořádat. Statistika této jamky, do které jsme zahrnuli výsledky všech hráčů a hráček, kteří hráli v sobotu i v neděli (mimo kategorie stableford), je opravdu zajímavá.

Ze 156 pokusů padlo na třetí jamce pouze 5 parů. Naopak dvojciferných výsledků se nastřádalo dohromady čtrnáct. Absolutním rekordem v tomto směru bylo skóre 15. Průměrný výsledek celého pole činil 7.025, přičemž průměr hráčů v první desítce byl 5.725. Mistři klubu Sváťa Býma s Kristinou Hostákovou se dostali na průměr 5.25, jeden hráč je ale v této statistice dokázal porazit. Neoficiálním mistrem hrádecké trojky se stal Lubor Jošt, který s obdivuhodnými výsledky 6-5-5-4 zůstal v průměru na čistém bogey.
Komentáře: 3, poslední 30. září 2007 v 20:12 | Přidat komentář

29. září 2007 v 20:54, Jarda Kuťák
Krásná fotka, Pavlíku!! (S takovým modelem to asi šlo samo, co...)
30. září 2007 v 11:17, Svatik
Jéé bóže mám na křivo čepičku...no fujky:-))
30. září 2007 v 20:12, Jarda Kuťák
To je právě vono, Svatíku!

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK ve hře na rány

22. září 2007, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mistrovství GCHK ve hře na rány 2007

Počet obrázků: 36

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418