Golf Club Hradec Králové
12. července 2005 [daw]

Dětská Tour Severovýchod v půli cesty

Pátý turnaj Dětské Tour Severovýchod proběhl začátkem prázdnin ve Svobodných Hamrech. (Foto David Jirků)

Pět turnajů je odehráno a pět jich ještě zbývá. Už teď je ovšem jasné, že letošní 3. ročník série turnajů mládeže na severovýchodě Čech minulé roky překonal. Přijíždí více dětí a jejich výsledky jsou každým rokem lepší.
Dětská Tour Severovýchod 2005 zahájila svůj program 8. května na Malevilu. Úvodní turnaj byl zařazen do Národní Tour Mládeže ČGF s trojkovým koeficientem, takže se ve startovním poli objevili nejlepší mladí hráči z celé republiky. Velký zájem však zaznamenaly i následující „jedničková“ klání na Ještědu, v Harrachově, Mladých Bukách a Svobodných Hamrech.
Na prvních pěti turnajích DT Severovýchod se objevilo přes 120 hráčů let z 25 golfových klubů. Nejvíce dětí přijíždí tradičně z klubů, které se náboru dětí a výchově mladých talentů delší čas systematicky věnují - Golf Club Hradec Králové, Golf Club Erpet a Golf Club Praha.
Z porovnání dosavadních výsledků s minulými lety je patrný nárůst sportovní úrovně turnajů – např. s body, které by před dvěma lety stačily v kategorii chlapců do 16 let na průběžné první místo, se letos hráči pohybují až v druhé desítce pořadí. Do celkového hodnocení DT se započítává 7 nejlepších brutto stableford výsledků, aby šanci na dobré umístění dostali i hráči, kteří se nemohli zúčastnit celého programu túry.
Nejlepšími hráči letošního ročníku jsou Sváťa Býma z Hradce Králové a Martin Máslo z Harrachova, jejichž průměry na turnaj překračují 26 brutto bodů. Úspěšnou premiéru na túře prožívá Vojtěch Dostál z Erpetu, který s velikým náskokem vede kategorii chlapců do 14 let. Mezi dívkami není konkurence zdaleka tak silná jako u chlapců, což je stav, kterému se obecně nevyhne žádná z českých soutěží bez rozdílu věku.
V druhé půli DT Severovýchod 2005 postupně zavítá do Semil (30.7.), Nové Ameriky (6.8.), Liberce (14.8.), Hrádku u Nechanic (27.8.) a nakonec do Myštěvsi (10.9.), kde budou vyhlášeni nejúspěšnější hráči ve všech šesti kategoriích.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

10. července 2005, Sv. Hamry

výsledková listina

průběžné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418