Golf Club Hradec Králové
17. září 2012 [STK]

Hradec Králové získal Pohár klubů DTSV

Pohár je náš. Hradec Králové získal Pohár klubů Dětské Tour Severovýchod 2012. K tomu pomohla také Tereza Špalovská (na obrázku), vítězka žebříčku dívek 13-14 let. (Foto Jiří Hloušek)

Po čtyřech letech se do našeho držení vrací Pohár klubů Dětské Tour Severovýchod. Rozhodlo se o tom po závěrečném turnaji dětské túry, který proběhl tento víkend na hřišti v Lázních Bohdaneč, a který uzavřel celkem už desátý ročník regionálních turnajů mládeže. Hradec Králové získal Pohár klubů počtvrté ve své historii. V minulosti se ze zisku prestižní juniorské trofeje radoval dvakrát Golf Club Kunětická Hora, po jednom vítězství má také Golf Club Pardubice a Golf Club Na Vrších.

Do hodnocení Poháru klubů se započítávají výsledky nejlepších tří hráčů z žebříčků Dětské Tour Severovýchod. Túra má celkem 8 žebříčků (4 chlapecké a 4 dívčí) a v nejlepší trojici se na nich letos dokázalo umístit hned šest členů našeho tréninkového centra mládeže. Za GCHK bodovali Lucie Harcubová (198), Tereza Špalovská (167), Eva Němečková (200), Anna Starostová (171), René Baše (191) a Kateřina Joštová (67). Díky tomu jsme získali 994 bodů a zvítězili s velikým náskokem před druhým GC Mladé Buky (443 bodů) a třetím GC Na Vrších (423 bodů). Do letošní DTSV zasáhlo celkem 357 hráčů a hráček z 64 golfových klubů.

Na poli úspěchů v týmových soutěžích není prvenství v Poháru klubů DT Severovýchod jediným světlým bodem letošního roku. Dvěma družstvům GCHK se v tomto roce podařilo postoupit do národního finále Mistrovství ČR družstev, a to dorostencům do 18 let a smíšenému družstvu chlapců a dívek do 16 let.

Obě finále se konala v srpnu - úspěšnější byl mladší tým šestnáctiletých, který sehrál dvě jamkové utkání a vybojoval pátou příčku. S prvním soupeřem - pozdějším mistrem ČR - pražským Erpetem si náš výběr neporadil, ale v druhém mači proti Golf Klubu Plzeň-Dýšina jsme měli vývoj utkání pevně pod kontrolou. Velmi rychle jsme už na 13. jamce získali první bod díky sehrané čtyřhře Eva Němečková / Anna Starostová. V singlech David Benák a Chris Horák vyhráli své zápasy na 15. jamce, a tak už nebylo nutno dohrávat zbývající duely Míši Kulhánkové a Milan Kotrby. Dlužno dodat, že oba vedli v momentě ukončení utkání o dvě jamky.

V kadetské kategorii se tedy družstvu GCHK celkem dařilo, což se ale už nedá říci o dorostencích. Rozhodně bylo v našich silách skončit také okolo 5. místa, ale zaváhání v kvalifikačním kole finálového turnaje rozdalo příliš tvrdé karty. Dva výsledky nad 100 ran se v této konkurenci nepromíjí.

Osmým místem v kvalifikaci jsme získali nejhorší pozici v jamkovém pavouku a v prvním kole hráli proti vítězi kvalifikace Park Golf Clubu Ostrava. Favorizované moravské družstvo, pozdější vítěz celého turnaje, nemělo s postupem přes Hradec Králové problém, a protože na dorosteneckém MČR po první prohře jamkový turnaj pro poraženého končí, neměli jsme už možnost finální osmou příčku vylepšit. V týmu GCHK se představili Jakub Bareš, David Benák, René Baše, Patrik Špalovský, Milan Kotrba a Ondřej Donát.

Přesto lze konstatovat, že dvě účasti ve finále jsou při současné konkurenci na poli juniorského golu pro Hradec Králové solidním úspěchem.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev dorostenců, finále

7. srpna 2012, Nová Amerika

výsledková listina

Mistrovství ČR družstev do 16 let, finále

21. srpna 2012, Zbraslav

výsledková listina

Dětská Tour Severovýchod

15. září 2012, Pardubice

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Pohár DTSV, MČR družstev 2012

Počet obrázků: 9

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418