Golf Club Hradec Králové
15. června 2012 [STK]

Austerlitz konečně pokořen

Úspěšný tým. Golf Club Hradec Králové obsadil na Mistrovství ČR seniorských družstev sedmou příčku.

Hráči Golf Clubu Hradec Králové obsadili na seniorském mistrovství družstev 7. příčku, což znamená, že obhájili členství v elitní skupině a i v příštím roce budou startovat v bojích o mistrovský titul. Šampionát je každý rok nesmírně dramatický a vyrovnaný, což se letos potvrdilo. Po dvou porážkách a jedné výhře jsme sice skončili sedmí, ale s každým klubem jsme sehráli naprosto vyrovnanou partii s postupovými šancemi padesát na padesát.

Seniorský tým GCHK odjel do Slavkova ve stejné sestavě jako vloni (abecedně): Bohumil Holubec, Viktor Ludvík - kapitán, Arnošt Martinec, Josef Rybář, Vladimír Rybář a Petr Solich. Zahajovací utkání proti Ostravě rozhodovalo o tom, zda budeme v dalším průběhu mistrovství hrát o medailové posty anebo o udržení v první osmičce. Hrálo se o pět bodů a k naší smůle se Ostrava nedala zaskočit a vyhrála 3:2. Za GCHK bodovali Arnošt Martinec a Petr Solich v singlech. Čtyřhra bratrů Rybářů byla blízko bodovému zisku, ale nakonec ztratila zápas na poslední jamce.

Prohra s Ostravou určila, že v dalším kole hráli naši muži o umístění na 5.-6. příčce. Soupeřem nám byla Stará Boleslav a opakoval se podobný scénář jako s Ostravou. Vyrovnaný boj o každou ránu opět se výsledkem, ze kterého jsme se neradovali my, ale soupeř. V singlech nezklamaly opory z prvního kola Solich s Martincem. Nejblíže k třetímu bodu měl Bohouš Holubec, ale na 18. jamce nakonec kapituloval. Opět tedy prohra 2:3 a zároveň varovný alarm.

Pokud bychom prohráli i třetí duel, znamenalo by to sestup z první skupiny. Finální zápas tedy rozhodoval o bytí a nebytí Hradce Králové ve společnosti nejlepších seniorských klubů. Karty nám do ruky moc nehrály, protože posledním protivníkem byl domácí Austerlitz. S tím máme v posledních letech negativní bilanci. V roce 2010 i 2011 nás Austerlitz porazil.

Bylo jasné, že je třeba změnit taktiku, která v předešlých dvou zápasech neslavila úspěch. Tj. posílit čtyřhru a obětovat papírově nejslabšího hráče. Vzhledem k tomu, že čtyřhra bratrů Rybářových ani jednou nevyhrála, došlo k výměně a čtyřhru utvořili Bohumil Holubec a Viktor Ludvík. A tento tah vyšel, čtyřhra dokázala vyhrát. K bodu ze čtyřhry přidali body v singlech Arnošt Martinec, Petr Solich i Vláďa Rybář. Pepa Rybář prohrál až na poslední jamce. Zvláště cenné vítězství utržil Vláďa Rybář, který porazil svého soupeře nasazeného Austerlitzem jako číslo 1 Tomáše Nebeského 8/6 na 12. jamce.

Historie se tedy neopakovala a Austerlitz byl poražen. Hradec Králové díky bude moci i příští rok bojoval o titul mistra republiky. Budeme se těšit a děkujeme za skvělou reprezentaci.
Komentáře: 1, poslední 16. června 2012 v 20:49 | Přidat komentář

16. června 2012 v 20:49, Drbal
Senioři opět nezklamali, posílám velkou gratulaci všem.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev seniorů

12. června 2012, Austerlitz

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418