Golf Club Hradec Králové
16. října 2006 [daw]

Víc, než jen pohodový scramble

Duše turnaje, majitel trutnovského Penzionu Pohoda a jinak kmenový hráč společnosti Titleist pro ČR, Martin Černý. (Foto Reuters)

Z nenápadného turnájku rodinných dvojiček, který Martin Černý zorganizoval poprvé v roce 2003, se během několika málo sezón stala velice hezká podzimní tradice. Její letošní pokračování proběhlo tuto neděli a opět se skvěle vydařilo. Zájem hráčů bohužel převyšoval kapacitu hřiště v Hrádku, takže přihlášky do turnaje byly uzavřeny již ve čtvrtek. Ve dvou kategoriích s hendikepovým vyrovnáním (příbuzní a nepříbuzní) se hrálo o poukázky na víkendové pobyty v Penzionu Pohoda a řadu dalších hodnotných věcných cen.

Formát soutěže předurčoval dobré výsledky, protože se hrálo systémem Texas Scramble, tj. po každé ráně si hráči vybrali míček v lepší pozici a odtud pokračovali oba ve hře. Nejlepší výkon předvedli otec a syn Holubcovi, kteří skórovali 5 ran pod par (61) a vyhráli nejen brutto, ale i netto (51). V nerodinných dvojicích si pro - dalo by se říci překvapivé - vítězství dokráčela dvojice David Jirků a Jirka Hvězda s netto výsledkem 51 ran (70 brutto).

Na longest drivech si smslnul, a to doslova, protože cenou byla dlouhá štangle salámu, Honza Petráček, který na třetí jamce odpálil k Harrachovi a na čtyřce přistál až na foregreenu. Vítězem další vložené soutěže Nearest to pin na první jamce se stal Miloslav Pánek, který si sice základní HCP 54 uhrál teprve letos v létě, ale na jeho ránu 212 centimetrů od jamky byli všichni ostřílení golfoví matadoři v soutěžním poli krátcí (přesněji řečeno dlouzí).

Zajímavost na závěr: Vloni do turnaje nastoupilo 8 rodinných dvojic a 14 nepříbuzných párů. Letos se situace obrátila do opačného poměru 14:9. K osvědčeným párům rodič-dítě totiž přibyla řada párů manžel-maželka. A to je dobře, protože golf je opravdu ideálním sportem pro celou rodinu. Už od prvního ročníku turnaje je tomu ostatně důkazem i Luboš Lichý, který tvoří zatím ojedinělý pár děda-vnuk. Zatím ještě čekáme na dvojici babička-vnučka a také kombinaci tchýně se snachou - ta by mohla ukrývat skutečně velký energický potenciál.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Podzimní Texas Scramble Pohoda

15. října 2006, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Podzimní Texas Scramble Pohoda 2006

Počet obrázků: 23

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418