Golf Club Hradec Králové
17. září 2007 [daw]

DT Severovýchod 2007 odvál vítr

Prvenství uhájila. Lucie Bičišťová z Golf Clubu Hradec Králové vyhrála Dětskou Tour Severovýchod 2007 v celkovém hodnocení kategorie kadetů a kadetek a dala tak zapomenout na loňský rok, kdy o první místo přišla v rozehrávce "náhlou smrtí". (Foto David Jirků)

A je to za námi. Poslední z 11 turnajů letošní DTSV byl odehrán v sobotu 15. září na Myštěvsi. Známe všechny vítěze žebříčků v jednotlivých kategoriích i nového držitele Poháru klubů. Můžeme bilancovat, jaká letošní túra byla a zda-li se neztratila v konkurenci desítek dalších juniorských turnajů.

Podle prosluněných obrázků ve fotogalerii se zdá, že závěrečný turnaj DTSV 2007 provázely ideální golfové podmínky. Zdání klame! Na polích kolem Myštěvse se totiž proháněl mimořádně silný vítr a většině hráčů doslova odfoukl šanci na zlepšení HCP nebo vylepšení pozice v žebříčku túry. Z padesáti účastníků se pouze třem podařilo zlepšit svůj hendikep, což hovoří za vše.

Broušené poháry pro celkové vítěze DTSV 2007 nakonec nad hlavu zvedli semilský Tomáš Švarc (mladší žáci a žákyně, 109 bodů), Aleš Procházka z pražského Erpetu (starší žáci a žákyně, 172 b.), Lucie Bičišťová z Hradce Králové (kadeti a kadetky, 182 b.) a Pavel Zeman ze Semil (dorostenci a dorostenky, 183 b.).

Pohár klubů DTSV byl letos zcela v režii hráčů z Tréninkového centra mládeže Golf Clubu Hradec Králové. Do hodnocení poháru se počítaly výsledky dětí na prvních pěti místech žebříčků v jednotlivých kategoriích. Za Hradec bodovali Honza Stodola, Kevin Dostál, Lucie Bičišťová, Kristina Hostáková a Petr Dvořák, kteří dohromady nastřádali 885 bodů. Druhá Nová Amerika měla na kontě 491 bodů, třetí skončily Pardubice s 349 body.

Počet dětí opět narostl

Od prvního ročníku Dětské Tour Severovýchod, který se hrál v roce 2003, přijíždí na turnaje každým rokem více a více dětí. Vloni se na start alespoň jednoho turnaje DTSV postavilo dohromady 180 dětí z 36 golfových klubů. Letos se počet účastníků tour zastavil až na čísle 249 a golfových klubů figurovalo ve výsledkových listinách celkem 49. Zájem mladých hráčů převyšoval na některých turnajích kapacitu hřiště a pořadatelé měli opravdu plné ruce práce. Dlužno také dodat, že se všechny kluby zhostili pořadatelství DTSV na výbornou, a za to jim patří velký dík.

Sportovní úroveň DTSV zhodnotil její „duchovní otec“ Petr Drbal v Myštěvsi: „Těší nás, že se túry účastnila spousta hráčů s jednomístným hendikepem, kteří podávali opravdu kvalitní výkony, ale zároveň jsme rádi, že DSTV hráli i začátečníci s vysokými hendikepy. Že se nebáli a jezdili na turnaje sbírat první ostruhy. S touto myšlenkou byla před pěti lety túra založena – umožnit opravdu všem, aby si zahráli.“

Takže co říci na závěr? Věci, které fungují, by se neměly měnit, a tak i na příští rok bude uspořádán další, v pořadí již šestý, ročník Dětské Tour Severovýchod. Těšíme se na setkání!
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

15. září 2007, Myštěves

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Dětská Tour Severovýchod, Myštěves 2007

Počet obrázků: 40

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418