Golf Club Hradec Králové
30. září 2012 [daw]

Mistrovský test na Nové Americe

Dohráno. Mistrovství klubu na rány se letos hrálo na Nové Americe. (Foto David Jirků)

Sedmnáctý ročník mistrovství Golf Clubu Hradec Králové ve hře na rány ovládli Sváťa Býma junior a Michaela Kulhánková. Zatímco Míša získala svůj první titul mistryně GCHK s celkem pohodlným náskokem 8 ran, Sváťa se na třetí triumf hodně nadřel. Po dvou kolech totiž sdílel první příčku společně s Arnoštem Martincem a o vítězi musela rozhodnout rozehrávka "náhlou smrtí". Jasno bylo hned na první jamce, když Sváťovi postačil par proti Arnoštovu bogey.

S třemi tituly mistra klubu se tím pádem Sváťa dotáhl právě na Arnošta, který klubové mistrovství vyhrál v letech 1997, 1999 a 2009. Pro zajímavost, třikrát na mistrovství zvítězili ještě další dva hráči - Lukáš Vaněk a Petr Makovský junior. Čtyři tituly mistra klubu na rány zatím žádný hráč nemá.

Po šestnácti letech na Hrádku se letos mistrovství klubu na rány poprvé stěhovalo. Výbor GCHK vyslyšel připomínky hráčů, kteří opakovaně navrhovali uspořádat mistrovství klubu na hřišti mistrovských parametrů. Volba padla na Novou Ameriku, která poskytla své tři devítky. První den se hrála kombinace Woodland a Maple Hills, ve druhém kole se šel Woodland s Bohemkou.

Jak se ukázalo, z bílých odpališť s greeny v rychlostech 9-10 stop a náročnými pozicemi jamek bylo hřiště na Nové Americe nad síly většiny soutěžících. Výsledků pod devadesát bylo jako šafránu. Lídr po prvním kole Martin Beránek starší vedl díky 86 ranám o jeden úder před duem Arnošt Martinec a Pavel Koudelka. S 88 údery byl na 4. místě Radek Němeček a s 89 údery číhal na svou šanci Sváťa Býma.

Mezi ženami se pod 90 ran v prvním kole nedostala žádná z hráček. Míša Kulhánková vedla s 92 ranami, o ránu více měla ve scorekartě Jana Kábrtová a o další úder navíc donesla Eva Němečková. Hra o první místo byla v obou kategoriích před druhým kolem hodně otevřená a adeptů na první příčky zůstávala celá řada.

Druhé kolo zvládla nejlépe ze všech Míša Kulhánková - k jejím 80 ranám se nikdo jiný přiblížit nedokázal. Jana Kábrtová se sice zlepšila o šest ran, ale v tomto případě to prostě nestačilo. Ani na třetím místě ženské kategorie nedošlo ke změně, bronz uhájila Eva Němečková.

V mužské kategorii se čekal útok Sváti Býmy, ale tomu se nedařilo a na přední příčky leaderboardu se propracovával velmi těžce. Ve hře zůstávali Arnošt Martinec, Pavel Koudelka i Martin Beránek. Martin si uzavřel dveře po triple bogey na 16. jamce. Pavla vyřadilo definitivně ze hry double bogey na 17. jamce. A Arnošt zatloukl "hřebík do rakve" dabláčem na 18. jamce. Konečné pořadí na prvních třech příčkách mužské kategorie tedy zní: 1. Svatopluk Býma 178 ran, 2. Arnošt Martinec 178 ran, 3. Pavel Koudelka 179 ran.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK ve hře na rány

28. září 2012, Nová Amerika

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mistrovství GCHK ve hře na rány 2012

Počet obrázků: 28

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418