Golf Club Hradec Králové
7. července 2011 [daw]

Lucie Bičišťová zářila v Poháru mistryň

Druhé místo v jamkovce. Lucka Bičišťová v jamkovém Poháru mistrů zúročila své bohaté zkušenosti ve hře na jamky a vybojovala druhé místo. (Foto GC Stará Boleslav)

Po vzoru turnaje Pohár mistrů golfových klubů, který se každoročně koná na Konopišti, a v němž nastupují pouze mistři a mistryně klubů ve hře na rány, vznikl také Pohár mistrů klubů ve hře na jamky. Jak jinak takový turnaj hrát, než vyřazovacím způsobem jamkovou hrou. Našemu klubu se díky skvělé hře Lucky Bičišťové povedlo proniknout až na stupně vítězů.

Začněme kategorií mužů, kde GC Hradec Králové reprezentoval Bohumír Šafařík. Hned na úvodní kolo Míra dostal těžký los, jamkového mistra domácího klubu Tomáše Čížka. I přes velký hendikepový rozdíl, a přes soupeřovu dokonalou znalost místních podmínek se Míra "prokousal" zápasem až na poslední (devátou) jamku, kde však musel kapitulovat. Sláva vítězům, ale v tomto případě také zasloužená čest poraženým!

Míra nám zároveň poslal i podrobný komentář k průběhu zápasů v ženské kategorii: "Turnaj mistrů a mistryň klubů v jamkové hře skončil výborným druhým místem naší hráčky Lucie Bičišťové. Hrálo se na devět jamek a turnaj pořádal GC Stará Boleslav. Všechny její zápasy byly doslova nerváky. V prvním kole musela soupeřku Irenu Melnikovou z GC Hostivař porazit až v rozstřelu na desáté jamce. V semifinále jsme pak ani nedýchali, když Lucie začínala šestou jamku, prohrávala o tři a při prvním odpalu skončila v bunkeru. Naštěstí soupeřka Kateřina Trubková z GC Black Bridge neudržela svoje strojové konzervativní tempo, do poslední jamky se šlo nerozhodně. Lucka nenechala nic náhodě a byla ve finále.

V něm se utkala s hráčkou z GC Konopiště Nelou Křížovou. Začátek byl famózní. Tři jamky a tři nula. Pak se ukázala zrádnost jamkové hry. Soupeřka neměla co ztratit, začala hrát bez emocí. Před poslední jamkou bylo vyrovnáno. První rána z odpaliště Nely Křížové na poslední jamce jasně směřoval do vody, která je značená na pravé straně poslední jamky. Jenže zasáhlo štěstí pro konopišťskou hráčku v podobě stromu stojícího na správném místě. Ten míč vrátil do hry. Lucka odpálila drive na výhled jamkoviště, jež je umístěno na poloostrově.

Nela si následně druhou ranou přihrála na výhled a Lucii čekala sto metrů dlouhá rána na green. Lucka bohužel skončila ve vodě a to byl konec nadějí na vítězství naší hráčky v turnaji mistryň klubů v jamkové hře. Opravdu chybělo málo. Lucie se na tento perfektně zorganizovaný turnaj GC Stará Boleslav jistě ještě několikráte podívá.

Na závěr je třeba konstatovat, že se našeho klubového turnaje v jamkové hře letos účastní jen dvě hráčky a to je velká škoda. Hra na jamky je zábavná a přináší ve svých výsledcích mnohá překvapení."
Komentáře: 1, poslední 7. července 2011 v 15:39 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

7. července 2011 v 15:39, Petr Drbal
Lucko gratuluji k dobrému výkonu, předpokládám, že i na dalších tuirnajích.

FOTOGALERIE

Pohár mistrů klubů ve hře na jamky 2011

Počet obrázků: 12

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418