Golf Club Hradec Králové
16. února 2009 [daw]

Družstvo žen veze z Prahy stříbro!

Vicemistryně ČR na FSG simulátorech. Zleva kapitán Jiří Vaňátko, Jana Kábrtová, Bára Kábrtová, Lucka Bičišťová, Zuzka Eliášová a Kája Černá. (Foto Ivan Paggio)

Skvělého úspěchu se podařilo dosáhnout ženskému družstvu GCHK. Na Mistrovství ČR družstev na FSG simulátorech skončily naše hráčky na vynikajícím druhém místě. V dramatickém finále nestačily na Čechii, které podlehly těsně 2:1. Kvalifikaci mistrovství prošli úspěšně i muži, kteří postoupili do play-off ze 7. místa.

Mistrovství začíná kvalifikačním kolem na rány, při němž se určí pořadí týmů do následující jamkovky. Výsledek týmu tvoří součet tří nejlepších hráčů, čtvrtý se škrtá. V mužích postupuje do jamkovky prvních osm klubů, v ženách z důvodu menší účasti postupují pouze první čtyři.

Bylo to o fous

Mužské družstvo GCHK hrálo kvalifikační kolo ve čtvrtek 12.2. v Liberci. Skvěle se zadařilo Péťovi Dvořákovi, který dokázal náročné Torrey Pines South Course projít v paru. Vláďa Rybář s Arnoštem Martincem přispěli týmu výsledky 77 a 78 ran, Radek Náměstek škrtnul 89. S celkovým součtem 227 úderů jsme obsadili sedmé místo, a tím pádem na nás ve čtvrtfinále čekal druhý tým kvalifikace Golf Club Golfcentrum Liberec. Ve hře byly tři body - hrály se dva singly a jedna čtyřhra.

Čtvrfinále se odehrálo v sobotu 14.2. v Erpetu. Za Radka naskočil do hry Bohouš Holubec. Naše postupové šance sice nebyly veliké, ale nakonec nechybělo moc a mohli jsme projít. Arnošt s Vláďou totiž vybojovali bod ve čtyřhře a hodně blízko k vítězství měl i Bohouš. Čtyři jamky před koncem o dvě vedl, ale liberecký soupeř dokázal nepříznivý vývoj zápasu zvrátit a otočil skóre ve svůj prospěch. Péťa také dlouho držel naději na postupový bod, ale na 16. jamce svůj zápas prohrál.

Ženy potvrdily vysoká očekávání

Velké naděje jsme vkládali do družstva žen, které jelo do Prahy s čerstvými posilami. Lucku Bičišťovou, Zuzku Eliášovou a Káju Černou doplnily sestry Bára a Jana Kábrtovy. V kvalifikaci zahrál lépe než my pouze domácí Erpet, naše hráčky obsadily druhé místo (Zuzka 77, Jana 82, Lucka 83, Bára 83). V jamkovce jsme nejprve narazili na Beřovice, které jsme porazili 2:1. V singlu bodovala Jana a ve čtyřhře Zuzka s Kájou.

Výhra nás posunula do finále, kde na nás čekala Čechie. Jana s Bárou udělaly zápas o titul velmi zajímavý, protože získaly bod ve čtyřhře. Ani v jednom singlu se ale našim nepovedlo vyhrát. Naděje na zlato držela dlouho Lucka, nakonec však podlehla nejlepší hráčce kvalifikace Katce Krásové na 17. jamce.

Prohra s Čechií trochu mrzí, protože titul mistryň republiky byl hodně blízko, ale stříbro je také skvělý úspěch. Všem hráčkám a hráčům, kteří reprezentovali náš klub, děkujeme za výborné výkony.
Komentáře: 1, poslední 18. února 2009 v 13:53 | Přidat komentář

18. února 2009 v 13:53, Drbal
Velkou gratulaci celému týmu a kapitánovi za výborné výkony.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev na simulátorech

12. února 2009, Erpet, Čechie

kvalifikace

konečné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418