Golf Club Hradec Králové
1. září 2008 [daw]

Hejtmanský pohár: Útok z druhé řady

Rekordní sezóna. Pohár hejtmana sice Béďa Petráň na Hrádku nezískal, ale povedlo se mu alespoň překonat rekord Sváti Býmy z roku 2005 v bodovém zisku. Na sedmi turnajích Béďa uhrál 197 stableford brutto bodů, čímž Sváťu o jeden bodík překonal. A to má ještě dva turnaje k dobru, kde může rekordní laťku posunout o něco výše. (Foto David Jirků)

Poslední prázdninová sobota patřila na Hrádku mladým golfistům, kteří přijeli soutěžit o pohár hejtmana Královéhradeckého kraje. Turnaj byl součástí série Dětské Tour Severovýchod, a protože se hrálo na rány, započítávaly se výsledky i do žebříčků mládeže ČGF. Hřiště bylo zcela vytíženo – na start se postavilo bezmála 60 dětí.

Je tradicí, že nejlepší hráč hrádeckého turnaje získává skleněný pohár věnovaný krajským hejtmanem. Vloni vypálil všem horkým favoritům s jednocifernými hendikepy rybník hráč „druhé vlny“ Ondra Škorpa, který se v rozehrávce náhlou smrtí vypořádal s Kristinou Hostákovou. Málokdo by si letos při pohledu do nabité startovní listiny vsadil, že se situace může zopakovat… a možná proto se tak opět stalo.

Hlavním hrdinou letošního dramatu se stal domácí hráč Honza Stodola. Při hendikepu 14,7 obešel osmnáctku ze 78 úderů, což stačilo na všechny favority krom Bédi Petráně ze Svobodných Hamrů, takže musel přijít na řadu rozstřel o pohár. Podle hendikepů se v rozehrávce utkali David s Goliášem, a jak to někdy bývá, poražen odešel Goliáš.

Po dvou letech se tak hejtmanský pohár vrátil do rukou hráče z Golf Clubu Hradec Králové. Z pěti kategorií vyhráli zástupci domácího klubu čtyři. Obecně se příliš nedařilo borcům se single hendikepy, zato hráči s vyšším HCP snižovali „ve velkém“. Tereza Hostáková 50 bodů, Jakub Jelínek 47, David Vondrouš 45, Evička Němečková a Jan Jelínek 44, Jakub Bareš a Vojta Hovorka 43...

Dětská Tour Severovýchod už má před sebou poslední dva turnaje. 7. září se hraje v Liberci-Machníně a 13. září se končí v Myštěvsi.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

30. srpna 2008, Hrádek

výsledková listina

průběžné pořadí

FOTOGALERIE

Dětská Tour Severovýchod, Hrádek 2008

Počet obrázků: 40

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418