Golf Club Hradec Králové
31. července 2009 [daw, ČGF]

Na majoru se hrálo pod parem hřiště

Snímky z play-off. Vlevo David Štrouf a Adam Studený, vpravo Matyáš Zapletal. (Foto Michael Jon)

Díky major turnaji zavítala na Novou Ameriku mládežnická výkonnostní špička a hráči z vrcholu žebříčku Dětské Tour Severovýchod se mohli poměřit s tou nejsilnější konkurencí, která je k mání. Turnaj poznamenala bouřka, kvůli níž musel hlavní rozhodčí Michael Jon hru přerušit. I přes toto zdržení se nakonec povedlo ve všech kategoriích turnaj úspěšně odehrát.

O turnaj na Nové Americe je vždy mimořádný zájem a nejinak tomu bylo letos. Dohromady se přihlásilo 115 mladých hráčů. Nejlepší výkony byly k vidění v kategorii kadetů, kde ani hra 2 rány pod par nestačila na vítězství. Ve třech případech musela o vítězi kategorie rozhodnout dodatečná „náhlá smrt“.

Reportáž z rozehrávek přinesl server ČGF:

Adam Studený a David Štrouf prošli dvě jamky bez ztráty kytičky. Na trojce Bohemian Garden byl Adam kratší na drajvu a ležel před grýnem, zatímco Davidův míč po zásahu kopečku před grýnem přeběhl až do zadního bunkeru. Davidovi se nepodařilo míč zahrát podle představ a čekal ho velice dlouhý putt do birdie z horního foregrýnu ve chvíli, kdy míč Adama Studeného ležel po vynikající přihrávce (jen taktak, že nespadla) v nadějné pozici na birdie. Davidovi se nakonec nepovedlo zachránit ani par a Adam Studený svým berdíkem rozhodl. Na třetím místě skončil Tadeáš Sedláček.

Ve starších žácích se zpátky na „Bohemku“ na rozehrávku vydali Vítek Novák a Jakub Pokorný. Jejich play-off byla po druhých ranách na druhé jamce přerušena pro bouřku. Na jedničce se Vítek zachraňoval fantastickou příhrou, kdy hrál flop zpod grýnu na jamku umístěnou kousek za okrajem. Na dvojce musel Jakub hrát ze slámy za ohradou po chybě na drajvu, Vítek opět přestřelil grýn a jeho příhra znovu byla excelentní. Po návratu z klubovny Jakub potřeboval o jeden putt víc než soupeř. Za nimi na stupně vítězů dosáhl Marek Siakala, který na Nové Americe startoval už s „dospěláky“ před týdnem v první lize družstev.

V mladších žácích se na rozehrávku těšili oba její aktéři, víc radosti však čišelo z Adama Čapka. Jeho soupeřem byl Matyáš Zapletal. Hned na první jamce Matyáš rozhodl, a tak se stihlo vše dokončit ještě, než promluvila do hry tma.

V kategoriích dívčích ani jednou k rozehrávce nedošlo, byť v mladších žákyních to bylo hodně těsné. Zahrát Kristýna Frýdlová o jednu ránu více, měli bychom hned čtyřčlenný rozstřel. Ale nezahrála a díky tomu zaslouženě vyhrála před Johankou Steindlerovou a Evou Němečkovou. Ve starších žákyních utekla vítězka Tereza Jeníčková druhé Dominice Šiplové o 4 rány a třetí Nikol Chrenkové o 6 ran. Ještě o jednu ránu více dokázala v kadetkách utéci svým soupeřkám Adéla Cejnarová, která zvítězila před Katkami Slukovou a Krásovou.
Komentáře: 1, poslední 2. srpna 2009 v 18:27 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

2. srpna 2009 v 18:27, Petr Drbal
Gratuluji Evě Němečkové k 3.místu.Je vidět, že poctivý trénink, touha po dobrém výkonu a trocha sebedůvěry přináší dobré výsledky.

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod - ČGF major

25. července 2009, Nová Amerika

výsledková listina

průběžné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418