Golf Club Hradec Králové
4. září 2011 [daw]

Mistr s vypůjčeným vercajkem

Překvapení turnaje. Lucka Harcubová neměla v jamkovce ze svých protihráčů žádný strach. Porazila dokonce i vítěze kvalifikace Sváťu Býmu. (Foto David Jirků)

První páteční odpoledne v září patřilo Adventure Golfu. Nové hřiště v areálu Indoor Golf Centra Fomei "pokřtilo" v prvním turnaji 29 hráčů. Startovní pole bylo velice rozmanité, a to jak věkově (7 až 68 let), tak hendikepově (+2,8 až BEZ HCP). A jak se ukázalo, Adventure Golf si příliš na roky nebo hendikepy nehraje, takže výsledky byly velice zajímavé.

Tak třeba nejmladší hráč v poli a zároveň hráč bez hendikepu Patrik Harcuba skončil v kvalifikaci na rány na 4. místě. Tím pádem byl nasazen do pavouka na tak vysokou pozici, že ani nemusel hrát první kolo jamkovky. To jeho o tři roky starší sestra Lucka sice v kvalifikaci nezářila a skončila až na 25. místě, jenže pak si v jamkovce podala nasazenou osmičku Milana Starého, nasazenou devítku Lukáše Krupičku a posléze i nasazenou jedničku, vítěze kvalifikace Sváťu Býmu.

Podobných překvapení bylo v turnaji více. Nasazený 26. hráč Zdeněk Cvik porazil v jamkovce sedmičku Tomáše Kvasničku. Jirka Stránský, který držel golfovou hůl v ruce naposledy vloni na turnaji Mikuláš Cup, dostal svého soupeře Pavla Baladu až na 21. jamku, než kapituloval. Podobně Hela Machová, poslední hráčka z kvalifikace, důkladně potrápila nasazenou pětku Jirku Kojzara a prohrála nejtěsnějším rozdílem o jednu jamku až na osmnáctce.

Adventure Golf jednoznačně dostál tomu, co se o něm říká - že jde o zábavu, kterou si užije každý. Viděli jsme celou řadu hole-in-one, dvě dokonce na těžké 17. jamce s dvoupatrovým greenem a tunelem. Zahráli je Pavel Balada a Martin Kuťák. Milan Starý dal dvě jamky na jednu ránu za sebou (č.6 a č.7). Jirka Kojzar s Tomášem Hájkem dokonce při hole-in-one půlili jamku (č.15).

Korunu všemu nasadil vítěz turnaj Radek Náměstek, který si sebou nepřinesl žádné golfové náčiní, takže si půjčil první míček a patr, který dostal do ruky, a s tím pak postupně dokráčel až k vítězství. Ve finále porazil Ondru Liesera, který sice v kvalifikaci zahrál nevýrazných +8, ale v následujících 4 zápasech jamkovky měl na kontě kumulované skóre -4. Ve finále však Ondrovi nepřišel ani jednou "hole-in", zatímco Radek zahrál dva. V duelu o třetí místo se nakonec radoval z výhry Zdeněk Přikryl junior, který porazil Lucku Harcubovou.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK v Adventure golfu

2. září 2011, Fomei

kvalifikace

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Otevřené mistrovství GCHK v Adventure Golfu 2011

Počet obrázků: 18

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418