Golf Club Hradec Králové
29. července 2014 [mš]

Kvalifikace družstev

Kvalifikace družstev
V úterý 1. 7. 2014 proběhly na šesti místech republiky  kvalifikace golfových družstev chlapců a dívek do 18 let a smíšených družstev mládeže do 14 let na M ČR. Kvalifikace se nově hrály společně pro oba regiony Východ a Západ. V jednom dni museli tedy naši hráči ale i jejich doprovod být na třech místech republiky. Konkrétně ve Slavkově u Brna junioři do 18 let. V Kravařích  stejně staré juniorky a smíšená družstva mládeže do 14 let nejblíže k domovu na Nové Americe. Smíšená družstva do 16 let se letos sešla  9.7. na hřišti Mladé Buky.

Junioři
Ve Slavkově se hrál za slunečného počasí výborný golf. Naše družstvo ve složení David Benák, Chris Horák, Zdeněk Moravec, Tomáš Vajcík, Vladimír Wünsch a Petr Kosina slibovalo boj o postupové příčky do finále na Darovanském  dvoře. Hradecký tým bojoval. David Benák, Chris Horák a Zdeněk Moravec dokonce vylepšili své singl hendikepy. Petr Kosina svůj hendikep potvrdil, leč bohužel síla a vyrovnanost  moravských týmů se projevila. Výsledkem bylo šesté místo za 404 ran. Před naším týmem  skončilo o ránu  družstvo Park Golfu Ostrava. Postup do finále  a čtvrté místo za 387 ran vybojovali golfisté Golf Clubu Olomouc,  třetí v pořadí byli  junioři Golf Clubu Brno 384 ran,  druzí skončili hráči z Kunětické Hory  s počtem ran 370 a první místo právem  získali hráči z Beskydského Golfového Klubu s výsledkem 369 úderů. 

Juniorům GCHK patří za reprezentaci a výkon poděkování. Bohužel jsme doplatili na sloučení obou východních regionů.

Juniorky
Družstvo dívek v sestavě Bára Beranová ,Tereza Plachá,Eva Němečková a Anna Starostová se pustilo do boje s nepřízní počasí v cvičném kole na herně neznámém hřišti  Kravaře. Následující  den proběhl opět s trochou deště  a tak výsledek šestého místa jen potvrdil naše  možné ambice. Rozdíl 3 ran na 5. místo GC Oloumouc, ale rozdíl 19 ran na  4. místo GC Austerlitz papírový předpoklad upřesnil .
Sloučení regionů jsem probíral i s kapitány GC Na Vrších a GC Uherské Hradiště . Shodli jsme se na názoru,že sloučení regiónů není přínosem ale spíše demotivujícím prvkem pro kluby  s menší základnou mládeže .  Dělat jen "křoví"pro pár elitních klubů -to není podpora masového sportu mládeže.
Jinak na "palubě " našich juniorek  vládla pohoda a dobrá nálada.Patří jím dík za reprezentaci klubu

Martin Starosta  kapitán družstva

Smíšená družstva do 14 let
Na Nové Americe, kde se o postup do finále utkalo čtrnáct týmů, se také bylo na co koukat, i zde se hrál výborný golf. Náš tým ve složení Jaroslav Bareš, Kristián Barvíř, Patrik Harcuba a Justýna Šafaříková bojoval jako lev, i přes to, že věkově by nám více seděla soutěž družstev do 12 let. Naši hráči se ale nezalekli a potvrdili své hendikepy, Kristián Barvíř svůj hendikep zlepšil. Podmínky hráči neměli lehké, bagy si museli táhnout sami a chlapci hráli ze žlutých odpališť. Náš tým měl velikou oporu, nejen fyzickou, ale i psychickou, v kedíkovi Kiliánovi Kosinovi, který pomohl dokonce dvěma hráčům najednou. I přes naše snahy jsme se ale nemohli rovnat se čtrnáctiletými dlouhány a singl hendikepy ostatních týmů. Náš tým s počtem 303 ran obsadil dvanáctou příčku. Čtvrté postupové místo obsadil golfový klub Austerlitz s 250 ranami, třetí místo Beskydský Golfový Klub s 249 ranami, druhé místo Sokrates Golf Club s 247 ranami a krásné první místo obsadili naši sousedé Park Golf Club Hradec Králové s 241 ranami.
Naši hráči odvedli dobrou práci a získali cenné zkušenosti, které budou moci zúročit v dalších letech, kdy se stanou nejen v této soutěži velkou konkurencí všem moravským i českým týmům.

Hráčům i kedíkovi patří velký dík za pěkné výkony.

Zuzana Eliášová kapitánka družstva

Smíšená družstva  do 16 let
Hřiště v Mladé  Buky hostilo první sloučenou  kvalifikaci smíšených týmů  Východ do šestnácti let. Naše družstvo ve složení Chris Horák, Zdeněk Moravec, Tomáš Vajcík, Tereza Plachá, Jaroslav Bareš a Justýna Šafaříková nakonec sahalo po postupu do finále. Začátek byl deštivý a mlhavý. Kvalifikace musela být zhruba  na 40 minut přerušena. Kolem poledne se počasí umoudřilo a turnaj se v poklidu dohrál. Hradecké družstvo si nevedlo špatně. Chris Horák  doplatil na přerušení  hry a donesl  83 ran. Justýna Šafaříková  hrála svůj nejlepší výkon na tomto hřišti. Zlepšila si hednikep ale jejich 94  ran se škrtalo. Terezka Plachá,  hrála výborně snížila hendikep  a  79  ran nás doslova nakoplo k dobrému umístění. Tomáš Vajcík potvrdil formu z mistrovství republiky, hrál výborných 77 ran. Vynikající golf a pohodovou hru předvedl Zdeněk Moravec. Svým výkonem 77 ran si vylepšil hendikep, dostal nás do bojů o postup. Posledním hráčem, který nás reprezentoval byl Jaroušek Bareš. Jeho výkon po právu lze nazvat vynikajícím. Vzhledem ke svému věku se již jedná o zkušeného hráče, který odvedl pro družstvo maximum.Zahrál 89 ran.

Podle očekávání se vítězem a postupujícím stalo družstvo Kunětické Hory 385 ran, před hráči z Beskydského golfového  klubu 391 ran. Na třetím místě skončilo družstvo Golf Clubu Brno  394 ran a poslední postupové místo doslova uhájili golfisté z Park Golf Clubu Ostrava 399 ran. Naše družstvo zahrálo    405 ran. Postup byl tedy opravdu velice blízko. Hráčům patří vřelý dík za reprezentaci klubu.

Mirek Šafařík kapitán družstva

Prohlédněte si fotogalerii zde.

Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev do 16 let, kvalif.

9. července 2014, Mladé Buky

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev žáků, kvalif.

1. července 2014, Nová Amerika

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenců, kvalif.

1. července 2014, Austerlitz

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenek, kvalif.

1. července 2014, Kravaře

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Kvalifikace družstev 2014

Počet obrázků: 40

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418