Golf Club Hradec Králové
28. prosince 2006 [STK]

Poslední ohlédnutí za rokem 2006

Seniorská reprezentace ČR na XXV. Mistrovství Evropy ve Francii. V horní řadě Arnošt Martinec 2. zleva, Bohumil Holubec 7. zleva. (Foto archiv)

Potřetí a naposledy se na tomto místě ohlédněme za tím, co nám uplynulý rok po sportovní stránce přinesl. Na golfu je skvělé to, že se narozdíl od většiny jiných sportů dá na dobré úrovni hrát takřka v každém věku a naši nejlepší hráči v seniorské kategorii (nad 55 let) Arnošt Martinec a Bohumil Holubec jsou toho jasným důkazem. Během roku dosáhli řady úspěchů na turnajích Senior Tour a na základě výsledků v kvalifikačních turnajích se probojovali dokonce i do národní reprezentace.

Český seniorský tým měl letos dva výjezdy. Seniorské Mistrovství Evropy na rány se společně s Evropským pohárem konalo v červenci ve francouzském Bordeaux v Golf du Médoc. Arnošt Martinec nastoupil za české „Áčko“ (ME) a solidní hrou přispěl týmu ke 13. místu ze 20 zemí. V „Béčku“ (EP) hrál Bohumil Holubec a svými výsledky 86-84-84 ran se významně podílel na 7. místě našeho družstva z 21 přihlášených zemí. V hodnocení jednotlivců se Holubec vešel mezi 25 nejlepších hráčů poháru (z cca 130 účastníků) a z českého družstva B skončil nejvýše.

Evropská golfová asociace v tomto roce poprvé pořádala i Mistrovství Evropy seniorů v jamkovce. Dějištěm turnaje bylo finské Ruuhikoski a akce se zúčastnilo 16 zemí, přičemž v českém výběru opět nechyběl Arnošt Martinec. Konečné 15. místo našeho družstva není výsledkem, který bychom si přáli, ale naše země se zatím může jen velmi těžko měřit se státy, jejichž reprezentanti hrají golf již od juniorských kategorií. Nicméně v posledním kole dokázali čeští senioři porazit Rakousko a to se za úspěch považovat určitě dá.

Domácí seniorské turnaje

Vraťme se nyní zpátky do českých luhů. Senior Tour 2006 se letos hrála na devatenácti hřištích, a vzhledem k tomu, že šlo o dvoudenní turnaje, byla to opravdu pořádná porce golfu.

Arnošt Martinec posbíral během roku kompletní medailovou kolekci (1. místo na turnaji v Ropici, 2. místo Nová Amerika, 3. místo Darovanský dvůr), Bohumil Holubec si po řadě výsledků v Top 10 vychutnal na úplný závěr sezóny místo na stupních vítězů v Ropici (2. za Martincem). Jednu „bramborovou“ medaili získal Viktor Ludvík na turnaji na Nové Americe. V konečném žebříčku České seniorské asociace pro rok 2006 figuruje Martinec na 4. místě, Holubec na 9. příčce a Ludvík na 38. pozici.

Na Mistrovství ČR družstev v Šilheřovicích obsadili naši hráči – stejně jako v roce 2005 – 11. příčku z dvaceti přihlášených klubů a zkopírovali tak svůj loňský výsledek. Po úvodní kvalifikaci na rány nám patřila 12. příčka. V prvním kole jamkovky jsme porazili Konopiště 3:0, poté jsme podlehli Austerlitzu 1:2 a nakonec zvítězili nad Karlštejnem 2:1.

Generační výměna midů

Na závěr si ještě připomeňme, jak si vedli naši zástupci mezi mid-amatéry, tj. hráči nad 35 let. Hrací kartu opravňující ke startu na turnajích midů letos měli jen Pavel Koudelka s Arnoštem Martincem. Dva výsledky v první patnáctce pomohly Koudelkovi ke konečnému 29. místu na žebříčku a udržení hrací karty i pro další ročník Mid Amateur Golf Tour, zatímco Martinec skončil na nepostupovém 63. místě. Podobně jako Holubec, který z túry vypadl o rok dříve, se Martinec soustředil hlavně na turnaje seniorů.

Golf Club Hradec Králové tak bude na midech v příštím roce mít už jen jednoho hráče, ale můžeme fandit našim bývalým členům (nyní v Golf Clubu Jičín) Tomáši Dyntarovi a Michaelu Trejbalovi, kteří úspěšně prošli kvalifikačním turnajem v Cihelnách a získali hrací kartu na ročník 2007.

Než se naplno rozjede nová golfová sezóna, čekají nás ještě zhruba tři měsíce nuceného zimního odpočinku. Přejme si, aby utekly co nejrychleji a věřme, že i v nastávajícím roce zůstanou sportovní výsledky našich hráčů (ve všech věkových kategoriích) hlavní vizitkou královéhradeckého golfu.
Komentáře: 1, poslední 29. prosince 2006 v 11:53 | Přidat komentář

29. prosince 2006 v 11:53, Jarda
Arnošt je borec!!

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418