Golf Club Hradec Králové
26. června 2006 [daw]

Bitva o titul krajského přeborníka začala

Pat na vítězství v Myštěvsi - Honza Petráček zasouvá birdie na první jamce rozehrávky se Sváťou Býmou. (Foto David Jirků)

Tropické počasí provázelo oba soutěžní dny Zámecké Tour. První den na Hrádku se ještě bylo v parku kam schovat, ale v neděli na polních jamkách v Myštěvsi vládlo žhavé slunce a hráči se ze hřiště vraceli pořádně spálení. O prvenství se vedla velká bitva zejména v kategorii žen, kde bylo hned pět adeptek na zisk putovního poháru. Rozdíl mezi první a pátou hráčkou konečného pořadí činil pouze devět ran. Pro srovnání – v kategorii mužů se první pětka roztáhla do 24 úderů.
Po sobotním Královéhradeckém turnaji měli nejlepší pozice vítěz tour z roku 2004 Honza Petráček (73) a šampiónka obou dosavadních ročníků Kája Černá (80). Na dostřel se v kategorii mužů držel obhájce titulu krajského mistra Sváťa Býma se Slavomilem Fibigerem (oba 77). V ženách byla situace podstatně těsnější, protože Kristýnka Hostáková ztrácela jedinou ránu (81) a také Jana Palatková donesla kontaktní skóre (83).
Výsledky nedělního turnaje v Myštěvsi si lídři obou kategorií pohlídali a z rukou primátora města Hradce Králové mohli přebrat velké putovní poháry. Honza Petráček šel první devítku jednu ránu pod par a atakoval rekord hřiště, ale čtyři bogey v druhé půli znamenaly výsledek 75 ran. Stejný výsledek dosáhl i Sváťa Býma a o pořadí obou borců rozhodla rozehrávka na první jamce. Sváťa se na green dostal až třetí ranou a jelikož Honza chladnokrevně proměnil třímetrové birdie, nemuselo se už dál hrát. Na třetí místo Zámecké Tour se výsledkem 87 ran vyšvihl David Jirků, a to i přes hororový začátek, kdy na čtvrté jamce zahrál 12 úderů.
Karolína Černá měla po první devítce pouze 38 ran, ale série tří double bogey s jedním triplem jí cestu za obhajobou značně zkomplikovaly. Ani dalším hráčkám v pořadí se ovšem druhá devítka příliš nevydařila a Karolíně nakonec k celkovému prvenství stačilo 85 ran. Druhé místo se ztrátou 3 úderů nakonec patří Janě Palatkové, bronz vybojovala Zuzka Eliášová.
Hrdinou dne byl bezesporu Jirka Krátoška, který zahrál hole-in-one na jamce č.2 dlouhé 153 metrů. Míček Top Flite poslal do jamky čtyřkou železem a stal se vůbec prvním hráčem v Myštěvsi, kterému se podařilo hole-in-one dosáhnout.
Zámecké Tour byla součástí Mistrovství Královéhradeckého kraje, které bude pokračovat Krkonošskou Tour v Mladých Bukách a Prosečném o víkendu 8.-9. července.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Zámecká Tour I.

24. června 2006, Hrádek

výsledková listina

Zámecká Tour II.

25. června 2006, Myštěves

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Královéhradecká Zámecká Tour 2006

Počet obrázků: 18

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418