Golf Club Hradec Králové
18. září 2006 [daw]

Ve Volvu S80 se povozí profesionál

Vítězem jamkovky se stal PRO trenér Jiří Holý. Krom zapůjčení automobilu Volvo na víkend, velkého putovního poháru a věcných cen za svůj úspěch získal také prize money ve výši 10.000 Kč. (Foto David Jirků)

Uplynulý víkend se odehrál ve znamení jamkovky. Do letošního 9. ročníku Volvo Championship Match Play Open nastoupilo 50 hráčů a hřiště v Hrádku praskalo ve švech. Pořadatelé turnaje se navíc rozhodli zvýšit počet těch, kteří z kvalifikace postoupí do jamkových bojů, takže v sobotu se hrálo až do naprosté tmy.

Dopolední kvalifikace určila nasazení hráčů do čtyř osmičlenných skupin, ve kterých se hrálo vyřazovacím způsobem. Pozvání na turnaj přijali i dva členové české PGA Jiří Holý a Robert Schovánek, takže postup do elitní osmičky byl podmíněn opravdu kvalitní hrou. Ohlášený útok na rekord hřiště se sice nekonal, ale Schovánkových 68 ran bylo vyrovnáním letošního nejlepšího výsledku na Hrádku.

Na sestavení jamkových flajtů se čekalo poměrně dlouho do odpoledne, protože startovní pole kvalifikace bylo hodně vyrovnané a i později startující hráči měli šanci dostat se do předních skupin. Zápasy tím pádem proto končily až za šera a ty úplně nejvyrovnanější mače, které se protahovaly až do posledních jamek, se takřka nedaly dohrát. Řada účastníků turnaje, kteří už měli dohráno, se vydala na hřiště dělat forkedíky a pomáhala hledat odpálené balóny. S houstnoucí tmou už se míče daly lokalizovat více podle sluchu, nežli podle zraku. Úplně poslední sobotní klání skončilo až po půl osmé v rozstřelu na 19. jamce fantastickým berdíkem Jirky Krátošky, kterým vyřadil Vláďu Rybáře.

Nejzajímavějším nedělním zápasem byl semifinálový duel Roberta Schovánka a Honzy Petráčka. Oba hráči předváděli skvělý golf a neustále se přetahovali o vedení. Rozhodlo se až na poslední jamce, kde Schovánek zahrál do lesa a musel si přihrávat. Petráček nezaváhal a birdie ho posunulo do finále. Úřadující klubový mistr v něm nastoupil proti Jirkovi Holému, ale na další tuhý boj s profíkem už mu nezbyly síly a zápas skončil relativně brzy na 13. jamce. Krom zapůjčení luxusního auta na víkend získal vítěz turnaje také šek na 10.000,- korun.

Vítězství ve druhé skupině vybojovala Kristina Hostáková, která přehrála Martina Černého výsledkem 3/1. Radek Drobílek vyhrál finále třetí skupiny proti Petrovi Solichovi přesvědčivě 6/4 a pro první místo ve čtvrté skupině si podle očekávání došla Zuzka Eliášová, která si poradila s Ondrou Vaňátkem 6/5. V kategorii hráčů s HCP 37-54 zvítězil Lukáš Krupička.

Střípky z turnaje

• Tomáš Kvasnička mladší ozdobil sobotní kvalifikaci dvěma výstavními eagly. První skóroval na 5. jamce po dokonalém drajvu (cca 280 metrů), kterým se dostal na metr k praporku. Druhý eagle přidal ve druhé devítce na 9. jamce, kdy ho od snad jen centimetr dělil od hole-in-one. Tomův míček přistál na greenu a objel po hraně jamky. Další eagle na turnaji zahrál Radek Šnytr na pětce, jehož druhá rána ze 110 metrů zamířila přesně „na komoru“.

• V zápasech se potvrdilo, že jamkovka je nevyzpytatelná a papírové předpoklady nehrají žádnou roli. Pouze v první skupině dokázal hráč nasazený jako jednička porazit nasazenou osmičku. Ve druhé skupině prohrál Vláďa Rybář s Jirkou Krátoškou, ve třetí Tom Kvasnička s Bohoušem Holubcem a ve čtvrté David Jirků s Emilií Drobílkovou. Zkáza jedniček byla v neděli dokonána prohrou Roberta Schovánka v první skupině a Miloslava Pánka v Zelených kartách.

• Kvůli tmě nebyly v sobotu večer dva zápasy dohrány a o jejich výsledku rozhodlo gentlemanské darování. Honza Celba daroval po 18 jamkách zápas Kristině Hostákové a Pavel Koudelka udělal v zápase s Martinem Černým to samé o jednu jamku dříve.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Volvo Championship Match Play Open

16. září 2006, Hrádek

kvalifikace

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Volvo Championship Match Play Open 2006

Počet obrázků: 16

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418