Golf Club Hradec Králové
20. června 2010 [daw]

Tour na Hrádku a v Myštěvsi posedmé

Vítězství v rozehrávce. Na Hrádku i v Myštěvsi rozhodly o vítězi mužské kategorie A1 až dodatečné jamky hrané "náhlou smrtí". (Foto David Jirků)

Vloni byl druhý, letos si spravil chuť. Řeč je o vítězi 7. ročníku Královéhradecké Zámecké Tour Jiřím Krátoškovi starším. Na vítězství zaútočil ze šesté pozice po prvním turnaji na Hrádku, a protože v Myštěvsi "odpadli" všichni favorité, získal na rok do držení velkou putovní trofej. V kategorii žen nenašla soupeřku Lucka Bičišťová a s převahou zvítězila.

Den 1, Hrádek

Úvodní kolo túry na Hrádku vidělo tři výsledky pod 80 ran. Shodně 76 úderů zahráli Ondra Vaňátko a Martin Kuťák, mezi nimiž musela o vítězi rozhodnout rozehrávka. Hned na první jamce se zdálo, že půjde o jednoznačnou záležitost pro Ondru, který trefil green, zatímco Martin skončil dobrých 20 metrů od vlajky v rafu. Povedla se mu však skvělá záchrana paru a šlo se dál. Na dvojce se po odpalu dostal do trablů pro změnu Ondra, ale Martin zaváhal při krátké hře u greenu a pokračovalo se na trojku. Na greenu třetí jamky rozhodl o vítězi Ondrův dvojpat proti Martinovu trojpatu.

V druhé mužské kategorii s vyššími hendikepy 18,5-36 nebylo o vítězi pochyb už několik jamek před koncem. Martin Ettel měl svůj den a s výsledkem 85 ran s ním na dálku prohrála souboj i téměř polovina hráčů v kategorii s hendikepy pod 18. Očekávané výsledky přinesly ženské kategorie. V té první soutěžila pouze obhájkyně loňského prvenství Lucka Bičišťová, a tak hrála vlastně jen sama proti sobě, proti svému hendikepu a proti svému loňskému skóre. S výsledkem 87 spokojena být nemohla. Mezi vyššími hendikepy potvrdila roli favoritky Anna Starostová s 89 ranami. Společnou kategorii klubových hendikepů vyhrál Vašek Rychtář díky 7 stableford brutto bodům.

Den 2, Myštěves

Ne každý z hráčů, kteří soutěžili první den na Hrádku, mohl přijet i na nedělní turnaj do Myštěvsi. Ti nejlepší ale dorazili. Že byla síla letošního startovního pole velice vyrovnaná, dokazuje fakt, že celkový vítěz Tour pochází až ze čtvrtého flajtu v pořadí. Jirka Krátoška díky 82 ranám umazal manko 5 ran ze soboty a zvítězil o dva údery. Druhý Ondra Vaňátko hrál Myštěves za 89, třetí Martin Kuťák za 90.

U žen bylo předem jasné, že Lucka Bičišťová vyhraje a dlouho to vypadalo na parádní výsledek pod 80. Pak ale přišly chyby na konci, které tyto naděje zhatily. I tak je ale zámecký pohár pro vítězku ženské kategorie ve správných rukou.

Zajímavým momentem nedělního kola byla rozehrávka o první místo v turnaji (nikoliv v túře) Jirky Krátošky s Radkem Šnytrem. Na první jamce oba dva těsně minuli birdie, naopak na dvojce oběma těsně unikl par. Souboj hráčů rozhodlo Radkovo nevědomé porušení pravidel, který před svým patem opravoval nerovný povrch greenu v rozporu s pravidlem 16-1c. Rozhodnutí rozehrávky tímto způsobem nebylo příjemné ani jednomu z hráčů, ale neznalost pravidel nemohla být důvodem k prominutí trestu.
Komentáře: 1, poslední 24. června 2010 v 13:50 | Přidat komentář

24. června 2010 v 13:50, David Jirků
Hradecký deník: info v novinách

VÝSLEDKY TURNAJE

Královéhradecký golfový turnaj

19. června 2010, Hrádek

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Královéhradecká Zámecká Tour 2010

Počet obrázků: 22

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418