Golf Club Hradec Králové
31. března 2014 [šaf]

Indoorová sezona končí medailovými úspěchy

Indooroví mistři republiky. Zleva Justýna Šafaříková, Tomáš Najman, Anna Nožičková, Pavla Pölzerová a Patrik Harcuba. (Foto Bohumír Šafařík)

Jarní počasí nenechává nikoho na pochybách, že zima je definitivně za námi. Přesto byl březen díky turnajovým vítězstvím našich mladých hráčů především měsícem úspěchů na golfových simulátorech. Justýna Šafaříková a Patrik Harcuba uspěli na žákovském mistrovství republiky hraném v indoor centru Fomei v Hradci Králové. Justýnky pak ještě v závěru měsíce přidala i triumf na turnaji Prezident Erpet Masters v Praze.

MČR mládeže po třech letech opět ve Fomei

Hráči golfového klubu Hradec Králové se do bojů o republikové mistrovské tituly pustili v domácím prostředí Indoor golf centra Fomei. Soutěžilo se v kategoriích mladších resp. starších žáků a žákyň. Obsazena byla i kategorie kadetek a o vítězství bojovaly také týmy, které se utkaly o pohár družstev dětí do 14 let. Hrálo se hřiště Harbour Town jež se reálně nachází v Severní Karolíně.

Oba mistrovské tituly mladších žáků a žákyň zůstaly na naší domácí půdě. Postarali se o ně obě naše věřme budoucí akvizice Patrik Harcuba a Justýna Šafaříková. Druhé pozice obsadil Roderik Skřivánek z Hostivaře a Tereza Najmanová z GC Na Vrších. Z bronzových medailí se radovali hradečtí hráči zásluhou Kristiána Barvíře a Žanety Kratochvílové.

Dalším medailovým želízkem byla naše v současnosti nejlepší hráčka Lucka Harcubová v kategoriích starších žákyň. Po boji nakonec získala druhé místo, když se musela sklonit před Pavlou Pölzerovou z pražského Erpetu. Třetí místo získala Anežka Podhorná z GC Na Vrších.

Další kategorie nebyly našimi hráči obsazeny. Mistrem republiky starších žáků se stal Tomáš Najman z GC Na Vrších. Nejlepší kadetkou se stala Anna Nožičková z téhož golfového klubu.

Hradecké družstvo dětí do 14 se nakonec umístilo na druhém místě s 253 body. Před naším družstvem skončilo družstvo dětí z GC Na Vrších s 247 body. Třetí místo obsadil pražský Erpet 287 bodů.

Hattrick na Prezident Erpet Masters

Indoorovou sezónu tradičně uzavírá turnaj Prezident Erpet Masters. Účast v něm je vyhrazena pouze pro vítěze a medailisty některého ze zimních mládežnických turnajů, které se pravidelně v pražském Erpetu konají. O turnaje je velký zájem, a vzhledem k místu konání není překvapením, že počet startujících významně převyšuje i juniorské republikové mistrovství. Erpet zkrátka vždycky byl, je a bude Mekkou indoorového golfu.

Gratulace od legendy. Nestor juniorského golfu v České republice a člen Golfové síně slávy Karel Vopička předává pohár za první místo Justýně Šafaříkové. (Foto Ivan Paggio)

Padesátka hráčů letos hrála v devíti kategoriích. Justýnka Šafaříková má na svém kontě už dvě vítězství z předešlých let, a i letos dokázala zvítězit. Tři tituly za sebou, to už je počin hodný opravdové šampiónky.

A jak si vedly naše další naděje? Páté místo v Erpetu obsadila Natálie Masarčíková, šestý se umístil Kristián Barvíř.
Komentáře: 1, poslední 1. dubna 2014 v 08:09 | Přidat komentář

1. dubna 2014 v 08:09, Pavel
Klobouk dolů. Porazit třikrát za sebou pražáky na jejich půdě. To nebude samo sebou. Justýnko velká gratulace jen tak dál. Pavel

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR mládeže na simulátorech

9. března 2014, Fomei

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418