Golf Club Hradec Králové
27. srpna 2013 [šaf]

Pohárové drama očima kapitána

Družstvo GCHK. V Poháru klubů jsme nastoupili ve složení (zleva) Martin Turek, Michaela Kulhánková, Eva Němečková, Ondřej Donát, Christian Horák a Lucie Harcubová. Kapitánem týmu byl Bohumír Šafařík.

Na mistrovství republiky smíšených družstev do 16 let se náš tým předvedl v dobrém světle. Družstvo ve složení Eva Němečková, Lucie Harcubová, Michaela Kulhánková, Christian Horák, Ondřej Donát a Martin Turek sahalo po možnosti postoupit do semifinále a tím hrát o republikové medaile.

Ve čtvrtfinále se jako tradičně naši hráči střetli s pražským Erpetem. Stává se již pravidlem, že los našim hráčům pravidelně přisoudí právě Erpet. Pořadí foursomů bylo rozděleno na chlapeckou dvojici Donát, Turek. Dívčí dvojice Němečková a Harcubová a smíšená Kulhánková a Horák.

Do posledně jmenované dvojice jsme vkládali největší naděje. Ukázalo se však, jak je golf nevyzpytatelná hra a hra na jamky obzvláště. Chlapecký pár dělal co mohl, ale na ostřílené reprezentantky Erpetu Kouskovou a Lazukičovou nestačil. Dívčí pár po šesti jamkách prohrával o tři. A smíšený ihned po startu vyhrával. Do všeho pak zasáhl déšť.

Na deváté jamce náš dívčí pár srovnal skóre a posléze rychle utekl soupeři o tři jamky. Na dvanácté jamce získal pražský Erpet první bod. Ondra s Martinem nevydrželi drtivé tempo pražských dívek. Stále bylo o co hrát a hradecké dívky bojovaly, a to doslova protože chlapci z Erpetu Černohorský a Syrovátka se nechtěli vzdát. Vzali si tři body zpět. Na osmnácté jamce Eva Němečková měla první hradecký mečbol. Neproměnila, a šlo se na devatenáctou jamku.

To už kolem tohoto foursomu byl houf lidí, kteří netrpělivě čekali, jak tento foursom dopadne. Na šestnácté jamce skončila totiž pouť hradecké smíšené dvojice. Míša s Chrisem neměli svůj den a povinný bod naší nejzkušenější dvojice se rozplynul. Dvojice Šlapal Fára nás nečekaně porazila. Erpet tedy vedl dva nula a jeho chlapecký pár se snažil i o bod třetí.

Devatenáctou i dvacátou jamku hradecká děvčata půlila, až přišla na řadu 21. jamka. Kolem dokola jamkovitě shluk lidí. Pořadatelé narychlo museli měnit start odpoledních singlů. Zkrátka drama. Eva výborně Lucii přihrála a hradecký tým měl o jednu ránu výhodnější pozici než Erpet a k tomu ani ne metrový pat pro Lucii. Čekalo se jen na Erpet. Jejich chlapci příhru do jamky nedali a bylo jasné, že Lucie má dva paty k dobru. Jenže se stalo něco, co se opravdu stává snad jen ve filmech. Lucie si zvedla markovátko.

Bohužel kolem grýnu bylo tolik lidí, že slyšela darovaný pat. Chalpci z Erpetu ho však nedarovali. Jejich kapitán jim ihned gratuloval k vítězství a podávali si ruce. Děvčata bledá, hradecký tým na kolenou. Živě se diskutovalo a povolal se rozhodčí Jiří Kaminský. K velikému smutku Hradce a radosti Prahy dostala Lucie s Evou jednu trestnou ránu a Lucie opakovala po deseti minutách svůj pat. Tentokráte do vyrovnání. Zachovala čistou hlavu a proměnila.

Dvaadvacátou jamku neunesli chlapci z Erpetu a po špatné první ráně a nucené příhře na výhled, děvčata zajistila první hradecký bod. Odpoledne se začaly hrát dvouhry. Míša s Christianem tentokráte nezaváhali a přinesli povinné body. Ondra svůj singl rychle prohrál a Eva prohrála po boji v polovině druhé devítky. Lucie vyhrávala, ale o kýžený bod se svedl boj na šestnácté jamce v podání Martina Turka a Davida Fáry. Martin prohrával o dva a na šestnácté jamce mohl skorovat do vítězství. Míček se ale zastavil těsně u jamky. Bylo dokonáno. Erpet získal svůj pátý bod a postoupil do semifinále po úžasném boji. Na hradecké družstvo zbyla hra o umístění s domácím mužstvem Olomouce.

Tam se jednoznačně vše soustředilo na singly, které vyhrál Christian, Míša a nejdůležitější bod na sedmnácté jamce dokonala k nelibosti domácích jednoznačně naše nejlepší hráčka Lucka Harcubová. Předvedla se jako lídr mužstva. Hrála strojově přesný golf. Bodovala ve všech zápasech. Páté místo není zklamáním, ale ukázkou toho, že se hráči soustředili na hru a bojovali i o toto umístění.

Celému týmu za to patří veliká pochvala. Čtyři hráči v této kategorii končí a doplnit zbývající dva k obhajobě pátého místa v příštím roce bude velice těžké. Poděkování jednoznačně patří Martinovi Turkovi staršímu za výborné doplnění týmu o dalšího golfového nadšence z řad rodičů.

Vítězem mistrovství se stalo družstvo Kunětické hory před Beskydským klubem a Erpetem.

Míra Šafařík
kapitána družstva GCHK
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Pohár klubů družstev do 16 let, finále

20. srpna 2013, Olomouc

výsledková listina

konečné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418