Golf Club Hradec Králové
15. července 2012 [daw]

Kvalifikace MČR: Úspěšnost 50%

Ypsilon. Golfový resort Ypsilon u Liberce nám přinesl úspěch v podobě postupu do finále Poháru klubů. V historii GCHK jde o pátý postup do finálové osmičky. (Foto David Jirků)

Dvě družstva jdou dál, dvě družstva jsou ze hry venku. Takový je výsledek po čtyřech kvalifikačních turnajích na mládežnická mistrovství ČR. Kvalifikace se odehrály v první polovině července nejprve v Mladých Bukách a poté na liberecké Ypsilonce. Úspěšní jsme byli v kategorii chlapců do 18 let a ve smíšených družstvech do 16 let. V dívčí kategorii do 18 let nám chyběla jedna rána k postupu, v žactvu do 14 let nás od postupu dělily rány tři.

M ČR smíšených družstev žáků do 14 let
Družstvo hrálo ve složení Lucie Harcubová, Christian Horák, Václav Rychtář a Tereza Špalovská. Kvalifikaci významně ovlivnila bouřka, která turnaj dvakrát přerušila a nakonec i zapříčinila nedohrání kola. Do výsledku týmu se tedy započítávalo pouze prvních devět jamek. Všichni naši hráči skórovali v rozmezí 40-41 ran. Týmový součet 121 ran stačil na třetí místo mezi osmičkou soutěžících klubů. Na postupovou druhou příčku, kterou obsadila Nová Amerika, jsme potřebovali uhrát o tři údery méně. Vítězství z kvalifikace si odvezli hráči Kunětické Hory.

M ČR smíšených družstev do 16 let - Pohár klubů
Tým GCHK reprezentovali David Benák, Chris Horák, Milan Kotrba, Míša Kulhánková, Eva Němečková a Aňa Starostová. V Poháru klubů se schází vždy nejsilnější konkurence a nejinak tomu bylo letos - o postup do finále usilovalo 10 klubů. Naši hráči dokázali obtížnou Ypsilonku zkrotit a vybojovali velmi cenný postup. David Benák postavil základ týmového skóre na 77 ranách. Míša Kulhánková přispěla 80 ranami, Chris Horák 81 a Milan Kotrba 82 ranami, přestože zahájil kolo strašidelnou devítkou na první jamce. Eva Němečková pojistila postup 85 ranami, Anna Starostová škrtla 90. Za první Kunětickou Horou jsme zaostali o 19 ran, na třetí Svobodné Hamry jsme si vytvořili náskok 32 úderů.

M ČR družstev dívek do 18 let
Dorostenky byly v uplynulých letech naším nejsilnějším družstvem, které má na svém kontě dvě bronzová umístění a jeden titul stříbrných vicemistryní ČR. Letos se na tyto úspěchy bohužel navázat nepovedlo. Tým hrál ve složení Míša Kulhánková (80 ran), Eva Němečková (78), Anna Starostová (86) a Katka Joštová (95). Součet tří nejlepších výsledků se dostal na 244 ran, což nakonec nestačilo na postup. Chyběla jedna rána. Z postupu se radovaly hráčky královéhradecké Roudničky. První místo vybojovala Kunětická Hora se skóre 235 ran. Soutěže se účastnilo šest klubů.

M ČR družstev chlapců do 18 let
Dorostenci soutěžili v sestavě Jakub Bareš (72 ran), René Baše (81), David Benák (81), Ondra Donát (86), Milan Kotrba (76) a Patrik Špalovský (88). Družstvo ukázalo svoji sílu a se součtem 396 ran postoupilo ze druhé příčky do finálového turnaje. Vítězem se stejně jako ve všech ostatních kategoriích stala Kunětická Hora, její skóre však bylo shodné s naším, a tak o pořadí rozhodovalo pomocné kritérium nejlepšího individuálního výsledku. Vše mohlo být jinak, kdyby si kvůli neznalosti místních pravidel Renda Baše na 17. jamce nepřivodil zbytečné tři rány navíc. Druhé místo ze šesti přihlášených nás ale mrzet nemusí, protože i dvojka postupuje do finále - a něm se startuje od nuly.

Finálový turnaj dorostenců se hraje od 7. srpna na Nové Americe, finále Poháru bude od 21. srpna hostit pražská Zbraslav. Budeme držet palce!
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev do 16 let, kvalif.

11. července 2012, Ypsilon

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev žáků, kvalif.

3. července 2012, Mladé Buky

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenců, kvalif.

3. července 2012, Mladé Buky

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenek, kvalif.

3. července 2012, Mladé Buky

výsledková listina

konečné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418