Golf Club Hradec Králové
11. prosince 2003 [daw]

Indoor v Temešváru otevřen

Indoor Centrum Fomei (Foto David Jirků)

Do seznamu měst a obcí, v nichž lze hrát golf na simulátorech, se v úterý 9. prosince 2003 konečně zařadil i Hradec Králové. Zbrusu nový indoor provozovaný společností Fomei nabízí v tuto chvíli dvě plátna, během krátké doby má ještě přibýt třetí.
Vlajkovou lodí golfového centra je fotorealistický simulátor Optigolf, který k výpočtu trajektorie míčku využívá vysokorychlostní kameru. Odpaly se provádí z tří různých typů podložek imitujících fervej, výše sekanou trávu a písečnou překážku. Simulátor je vybaven jamkou, do níž musí hráči své balóny regulérně dohrát. Poté, co se míč dostane na green, zobrazí Optigolf schéma, z něhož je patrné, ze kterého místa musí hráč patovat. Jelikož je jamka umístěna v mírně nakloněné rovině, nemusí být dohrávání míče pouhou formalitou, zejména při obtížných patech ze stran.
Indoor Fomei golfistům dále nabízí simulátor Sports-Coach, zatím jen v jedné kóji bez možnosti dohrávání patů. Nejpozději během ledna je v plánu instalace druhého kusu simulátoru a zprovoznění patovacích jamek. K tréninkovým účelům jsou pro návštěvníky centra připraveny dva analyzátory švihu - laserový Golf Achiever, který už je na českém trhu poměrně dlouho, a relativně nový Green Diamond vyráběný právě firmou Fomei (oficiálně představený na Golf Show 2003).
Na obyčejná odpaliště bez jakékoli elektroniky nezbylo již mnoho místa, v tuto chvíli jsou v provozu tři, po instalaci třetího plátna budou zredukovány dvě. Ani cvičný green není příliš veliký, zato však oplývá nevídanými brejky. Do prostoru indooru se ještě podařilo vtěsnat několik stolů pro posezení a skromné občerstvení.
Areál Fomei je otevřený každý den od 10:00 do 19:00. Členové Golf Clubu Hradec Králové mají 10% slevu z hracích poplatků. Rezervace simulátorů je možná i mimo otevírací dobu na telefonním čísle 495 535 181.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

FOTOGALERIE

Indoor Golf Centrum Fomei

Počet obrázků: 6

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418