Golf Club Hradec Králové
3. září 2015 [dr]

Dorostenci GC Hradec Králové mají 5.místo

Bylo nutné nejdříve hrát kvalifikaci, ze které postupovala vždy čtyři nejlepší družstva. V republice byly kvalifikace pro každou kategorii vždy dvě, pro západ a východ republiky, kterých se účastnilo cca 25 družstev. Z každé kvalifikace postoupily 4 nejlepší družstva, celkem 8 do finálové skupiny.

Žáci, kadeti a dorostenky GCHK se v kvalifikacích umístily vždy na 5.místě a bohužel do finálových bojů těsně nepostoupily, dorostenky dokonce rozdílem jen jedné rány.
Družstvo dorostenců postoupilo do finále z třetího místa z kvalifikace, která se hrála na Nové Americe 21.7.2015. Finále se uskutečnilo na golfovém hřišti v Olomouci ve dnech 18. až 20.8.2015. I zde se dorostencům dařilo a v konečném pořadí obsadili krásné 5.místo. První den sice prohráli s družstvem GC Olympie Praha 3/2 a nepostoupili mezi poslední 4 družstva. Další dny již oba zápasy vyhrály, nejdříve porazili GC Poděbrady a potom Golf a Country Club Prague. Oba zápasy byly velmi vyrovnané a napínavé, neboť se rozhodovaly vždy až v rozstřelu na 10 jamce. Zde se projevila větší zkušenost hráčů GCHK a oba rozstřely vyhráli. Jamka číslo 10 se tak pro dorostence GCHK stala nejoblíbenější jamkou celého olomouckého hřiště.

Do prvního rozstřelu proti GC Poděbrady nastoupil Jan Odvárka a Christian Horák. Honza měl odpal sice dlouhý, ale vpravo do lesa, kde byla značená voda. Druhou ránu hrál Chris, musel dropovat a míč poslal doprostřed ferveje 100 m od greenu. Hráč Poděbrad Vokner poslal první ranou ideální odpal doprostřed ferveje. Druhý hráč zahrál vpravo do lesa na kraj vody. Třetí ránu Poděbrady vyhrály na fervej 100 m od greenu. Počet ran byl tak vyrovnán. Jan Odvárka zahrál čtvrtou ránu na kraj greenu, cca 10m od vlajky. Poděbrady zahrály míč na green, cca 7 m od vlajky. Čipoval Chris do 3 m k jamce. Hráč Poděbrad útočil na jamku, ale minul jamku a přejel více než 2 metry. Následoval pat Jana Odvárky a ten pat dal, takže výsledek 5 ran, bogy. Hráč Poděbrad za této situace musel svůj pat proměnit, připravil se, ale pat nedal. Následovala radost hráčů Hradce a postup do dalších bojů o 5.místo.

Do druhého rozstřelu (další den) proti Golf a Country Club Prague se hráčům GCHK mimo Chrise moc nechtělo. Odpovědnost na sebe nakonec vzal vedle Chrise Vláďa Wünsch. Los rozhodl, že začínal Hradec. Vláďa poslal výborný drajv doprostřed ferveje. Hráč Prahy zahrál také dlouhý drajv, ale vlevo do rafu. Druhou ránu poslal Chris na 100 m před green doprostřed ferveje. Druhému hráči Prahy se podařila krásná rána z rafu na fervej, 100 m od greenu. Stav byl tedy vyrovnaný. Nastoupil Vláďa a zahrál excelentní ránu a posadil míč 2 m od vlajky. Hráč Prahy zahrál sice na green, ale na kraj se vzdáleností cca 10 m od vlajky. Pat zahrával hráč Prahy, ale jamku minul. Následoval pat Chrise, který suverénně proměnil a zahrál birde. To se již hráči Hradce objímali a jásali nad ziskem 5.místa, jak ukazuje vítězná fotografie družstva hned u greenu.

Družstvo dorostenců nastoupilo ve složení Christian Horák, Zdeněk Moravec, Vladimír Wünsch, Jakub Štefček, Filip Čechura, Jan Odvárka, kapitán Petr Drbal. Hráči družstva utvořili dobrou partu a soudržný tým, který chtěl bojovat a uspět, což se i podařilo. Za to všem hráčům patří poděkování, za dobré výkony, za dobrou reprezentaci klubu a za úspěšné 5.místo.

Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev dorostenců, finále

18. srpna 2015, Olomouc

výsledková listina

konečné pořadí

PODPORA SPORTU

Ligovou reprezentaci Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418