Golf Club Hradec Králové
29. srpna 2010 [daw]

Prázdniny skončily na Hrádku

Klíčový úder. Pitch do greenu 18. jamky může dopadnout všelijak. Může uletět do autu. Může zůstat krátký pod hranou jamkoviště. To vše jsme během dne na této jamce viděli. Christian Horák ale v tu nejdůležitější chvíli zahrál skvělou ránu. Míček se zastavil tak blízko u jamky, že birdie bylo formalitou. Chris i díky téhle příhře získal putovní Pohár hejtmana pro nejlepšího hráče turnaje. (Foto David Jirků)

Poslední prázdninový termín kalendáře Dětské Tour Severovýchod patří tradičně Hrádku. Ani letošní rok nebyl výjimkou. Chladnější počasí s přeháňkami sice mnoho hráčů odradilo, ale ti, kteří přijeli, nakonec nemuseli litovat. Ke konci dokonce svítilo sluníčko.

Tour se blíží ke svému závěru, a tak už pomalu stoupá napětí mezi hráči na předních příčkách žebříčku. Honza Stodola se kočkoval s Tomášem Švarcem, který zvítězil v kategorii staších žáků (mimochodem i díky parádnímu eagle na poslední jamce). Tomáš nehrál příliš turnajů DTSV v první části sezóny, ale nyní zabral a začíná se Honzovi rychle přibližovat. A protože mu "vyfoukl" vítězství doma na Hrádku, slíbil mu Honza odplatu příští týden v Liberci.

O dramatický závěr dorostenecké kategorie se postarali Petr Dvořák a Vláďa Novák. Oba uhráli 78 ran, a tak o vítězi musela rozhodnout až rozehrávka náhlou smrtí. Devatenáctou jamku zvládli oba s parem, na dvacáté už uhrál par pouze Vláďa, čímž rozhodl o své výhře. Krom prvenství v turnaji si pomohl i v žebříčku Tour, kde stáhl náskok na průběžného lídra Zdeňka Přikryla na pouhé dva body.

Mezi kadety vyhrál bez velkého boje Renda Baše. I přesto, že do skórekarty zapsal 86 ran, zvítězil o 7 ran. Druhé místo zaslouženě vybojoval David Vondrouš, který porazil šest hráčů s lepšími hendikepy. Díky tomuto výsledku si David polepšil i v celkovém žebříčku Tour, kde se posunul o 20 příček výše.

To nejlepší na konec. Při konkurenci, která se na DTSV sjíždí, i při věkovém rozptylu soutěžících, kde jsou starší hráči obvykle ve výhodě, se nestává příliš často, aby nejlepší kolo dne zahrál hráč z kategorie mladších žáků. Nicméně na Hrádku se tak stalo. Ve hře nebyly jen body do žebříčku, ale také putovní Pohár hejtmana, který na Hrádku každý rok získává absolutně nejlepší hráč turnaje. Skleněný golfový míč nakonec po výborném finiši se dvěma birdie na posledních třech jamkách vybojoval Christian Horák. Radost z toho neměli tři další hráči, kteří čekali na možnost rozstřelu. Po zásluze ovšem vyhrál ten nejlepší a rozehrávka nebyla třeba.

Ve společné kategorii hráčů s klubovými hendikepy 37-54 zvítězil Martin Frič, který si vylepšil svůj hendikep z 54 rovnou na 31,0. Takový skok se nevidí každý den. 9 bodů brutto a úctyhodných 64 netto.

Dětská Tour Severovýchod se nyní stěhuje do Liberce, o týden později se hraje poprvé Na Vrších a finále proběhne - stejně jako v v sedmi předešlých ročnících DTSV - na Myštěvsi. Letos ale pozor, Myštěves je už osmnáctijamková!
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

28. srpna 2010, Hrádek

výsledková listina

průběžné pořadí

FOTOGALERIE

Dětská Tour Severovýchod, Hrádek 2010

Počet obrázků: 48

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

Seznamte se s novým webem pro TCM. Více informací zde.

BENJAMIN TOUR 2014

Golfová túra v Královéhradeckém kraji určená pro nejmladší hráče. Více informací zde.

VÝKONNOSTNÍ ŽEBŘÍČEK

Žebříček hráčů do 18 let
podle hendikepů (max 54)
Sestavení ke dni 14.6.2016

KALENDÁŘ AKCÍ

Přehled turnajů mládeže
pro sezónu 2016

NÁBOR DO ODDÍLU MLÁDEŽE

Tréninkové centrum mládeže provádí nábor dětí od 4 let. Informace zde.

PODPORA SPORTU

Tréninkové centrum mládeže Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418