Golf Club Hradec Králové
18. července 2011 [STK]

Finále se neobejde bez Hradce Králové

Hradec postupuje. Tým dorostenců hrál ve složení (zleva) Renda Baše, Patrik Špalovský, Jirka Kotrba, Milan Kotrba, Ondra Hübner a Kuba Bareš. (Foto Jiří Kotrba)

Nová Amerika bývá v půli července tradičním dějištěm mládežnické "trojkvalifikace". Během jednoho jediného dne proběhnou tři kvalifikační turnaje Mistrovství ČR, a to smíšených žákovských družstev do 14 let, chlapeckých družstev do 18 let a dívčích družstev do 18 let. Hraje se o postup do národního finále, kam se dostanou vždy jen dva nejlepší týmy z každé věkové kategorie.

Hráčům Golf Clubu Hradec Králové se letos dařilo nad očekávání dobře. Ve všech třech kategoriích naši junioři vybojovali druhou příčku, a tak se úspěšně kvalifikovali do finální fáze soutěže. Pokud započítáme i postup v Poháru klubů družstev do 16 let, kde jsme úspěšně prošli kvalifikací před třemi týdny na Malevilu, můžeme se v letošním roce pochlubit stoprocentní úspěšností. Co družstvo, to postup - to se našemu tréninkovému centru povedlo naposledy v roce 2008.

V žácích hrálo družstvo GCHK v sestavě Eva Němečková, Chris Horák, Ondřej Donát a Martin Turek. Eva zahrála skvěle - s 84 ranami zlepšovala hendikep a vyhrála i individuální hodnocení kvalifikace. Chris sice neměl svůj den a s 96 ranami nemohl být spokojen, ale jak se ukázalo, i tohle skóre k postupu pomohlo. Ondra a Martin si odbyli na Americe svoji premiéru v soutěžích družstev. Ondra zahrál stejně jako Chris, Martin škrtnul rovnou stovku. Konečný součet týmu 276 ran zajistil s pohodlným náskokem 15 ran postupovou druhou příčku za první Kunětiskou Horou, která zvítězila s výsledkem 263 úderů.

Dívčí družstvo do 18 let patří k historicky nejúspěšnějším družstvům, neboť v předešlých letech nasbíralo řadu medailí. Jeho úspěšné aktérky už ale odrostly dětským kategoriím a dnes hájí barvy klubu v ligových soutěžích dospělých. Proto muselo v týmu dojít ke skokové generační obměně. Nejmladší Lucce Harcubové je teprve 10 let, Tereza Špalovská s Luckou Dvořákovou jsou třináctileté a nejstarší Anně Starostové je 15 let. S takhle mladým týmem se v soutěži dorostenek nedalo čekat příliš úspěchů, ale holky zahrály naprosto famózně. Tři zlepšovaly svůj hendikep, čtvrtá hrála na své. Čtyři skóre v rozmezí 91-94 ran, celkový součet nachlup stejný jako žákovské družstvo - 276 ran. A jako podle kopíráku, na prvním místě Kunětické Hora, druhý Hradec Králové, taková je postupová dvojice v této kategorii.

Nejsilnější konkurence se sešla - jako vždy - v dorostencích. Chlapecká družstva hrají v šesti, takže uspět mohou skutečně jen ti, kteří sestaví silný a především vyrovnaný tým. Favoritem nade všemi byla jednoznačně Kunětická Hora, jejíž jádro týmu tvoří tři extraligoví hráči. Už dopředu bylo víceméně jasné, že v dorostencích se bude hrát jen o druhé místo.

Za Golf Club Hradec Králové nastoupili Milan a Jirka Kotrbovi, Kuba Bareš, Ondra Hübner, Renda Baše a Patrik Špalovský. Byl to boj o každou ránu. Milan donesl 78, ale víc čísel pod 80 se nesešlo. Zejména Kubu mrzelo 84 ran, vždyť v květnu hrál na Dětské Tour Severovýchod Novou Ameriku pohodlně v paru. Jirka podpořil tým 83 ranami, Renda zahrál velice solidních 84 a výsledek pečetil Ondra díky 87 úderům. Patrik mohl s klidným srdcem škrtnou 101, na celkový součet 416 to nemělo vliv, protože šesté skóre se nezapočítává.

Po dohrání hráči s napětím sledovali tabulku, jak si povedou ostatní kluby, zejména Svobodné Hamry. Bylo to dramatické, se šťastným koncem pro nás. Hamry jsme nakonec porazili o 7 ran, a i v této kategorii tím pádem postupujeme ze druhého místa do národního finále. To se odehraje 2.-4. srpna v Darovanském dvoře.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev dorostenců, kvalif.

18. července 2011, Nová Amerika

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenek, kvalif.

18. července 2011, Nová Amerika

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev žáků, kvalif.

18. července 2011, Nová Amerika

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

MČR družstev mládeže, kvalifikace Východ A 2011

Počet obrázků: 5

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

Seznamte se s novým webem pro TCM. Více informací zde.

BENJAMIN TOUR 2014

Golfová túra v Královéhradeckém kraji určená pro nejmladší hráče. Více informací zde.

VÝKONNOSTNÍ ŽEBŘÍČEK

Žebříček hráčů do 18 let
podle hendikepů (max 54)
Sestavení ke dni 14.6.2016

KALENDÁŘ AKCÍ

Přehled turnajů mládeže
pro sezónu 2016

NÁBOR DO ODDÍLU MLÁDEŽE

Tréninkové centrum mládeže provádí nábor dětí od 4 let. Informace zde.

PODPORA SPORTU

Tréninkové centrum mládeže Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418