Golf Club Hradec Králové
4. listopadu 2008 [daw]

Ze zápisníku cvičitele mládeže...

Za každého počasí. Promoknout na turnaji nebo na tréninku? Proč ne. Otužilost ke golfu patří, jak dokazuje Honza Makovský na tomto záběru. (Foto David Jirků)

Na krku máme listopad a hřiště Hrádek je definitivně zavřené. Než se roztočí kolotoč zimních tréninků v Indoor Golf Centru Fomei, máme ještě trochu času k bilancování, jaký rok 2008 vlastně byl. Tréninkové centrum mládeže GCHK v říjnu završilo dvanáctou sezónu fungování a snad se mnou budete souhlasit, když ji označím jako úspěšnou.

V týmových soutěžích pořádá Česká golfová federace čtyři národní mistrovství. K dobrému jménu každého TCM patří postavit družstva do všech čtyř soutěží, což se nám letos povedlo splnit. A nejen to – ve všech kategoriích jsme postoupili z regionální kvalifikace do národních finále. Odtud jsme se ale narozdíl od předešlých dvou let vrátili bez medaile. Nejlépe se umístily dorostenky, které obsadily v Darovanském dvoře čtvrté místo.

Triumfem v soutěži družstev se přesto těšit můžeme. GCHK obhájil loňské prvenství v Poháru klubů Dětské Tour Severovýchod, a to díky výsledkům Honzy Stodoly, Evy Němečkové, Rendy Baše, Péti Dvořáka a Kuby Mojžíše. Tito hráči se ve svých kategoriích dokázali umístit na bodovaných příčkách a našemu klubu zajistili potřetí v řadě zisk poháru. Druhé místo obsadily Semily, třetí skončily Svobodné Hamry.

A ještě jednoho výtečného výsledku se povedlo naší mládeži v soutěžích družstev dosáhnout, a to v kategorii dospělých. Hráčky TCM Lucka Bičišťová, Kája Černá, Zuzka Eliášová a Kristina Hostáková vybojovaly postup do Extraligy, když si v jamkovém play-off 1. ligy poradily nevídaným způsobem s hráčkami Olomouce. Hradec Králové tím pádem vystoupal mezi deset nejlepších klubů v České republice a pevně věříme, že ne jen na jednu sezónu.

V individuálních soutěžích letos nejvíce vynikla Kristina Hostáková, mezinárodní amatérská mistryně Maďarska, mistryně klubu na rány i na jamky a stříbrná medailistka Poháru klubových mistrů. Příjemným překvapením je titul klubového šampióna na rány v rukou Petra Dvořáka, který si tak řekl o místo v prvoligovém týmu GCHK. Honza Stodola vyhrál v mimořádně silné konkurenci Pohár krajského hejtmana na Hrádku a po dvou letech vrátil držení této tradiční trofeje do rukou hráče domácího klubu.

Je škoda, že na novém serveru ČGF, který byl spuštěn na začátku sezóny, do dnešního dne nefungují správně mládežnické žebříčky. Nevíme např. jak si v národním srovnání vedla dvojice mladších žákyň Eva Němečková a Aňa Starostová, které letos udělaly velký výkonnostní skok a blíží se hranici HCP 20. Tato dvojice v mnohém připomíná předcházející dívčí tandemy Bičišťová-Hostáková a Černá-Eliášová, na jejichž úspěchy doufejme, že brzy naváže.

Desítky tréninků, stovky hodin a tisíce odpálených míčů nesou dětem ovoce, ale bylo by velkou chybou „usnout na vavřínech“. Výsledky, se kterými se před několika lety daly vyhrávat turnaje, už dnes někdy nestačí ani na první desítku. Stále více klubů se začíná mládeži systematicky věnovat, zlepšují se tréninkové podmínky a zvyšuje se kvalifikace trenérů. Uspět v národním měřítku je čím dál těžší, nicméně zdravá konkurence znamená velkou výzvu – a s tou se hodláme příští rok opět poprat.

Tak nám držte palce!
Komentáře: 0 | Přidat komentář

FOTOGALERIE

Tréninkové Centrum Mládeže během roku 2008

Počet obrázků: 16

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

Seznamte se s novým webem pro TCM. Více informací zde.

BENJAMIN TOUR 2014

Golfová túra v Královéhradeckém kraji určená pro nejmladší hráče. Více informací zde.

VÝKONNOSTNÍ ŽEBŘÍČEK

Žebříček hráčů do 18 let
podle hendikepů (max 54)
Sestavení ke dni 14.6.2016

KALENDÁŘ AKCÍ

Přehled turnajů mládeže
pro sezónu 2016

NÁBOR DO ODDÍLU MLÁDEŽE

Tréninkové centrum mládeže provádí nábor dětí od 4 let. Informace zde.

PODPORA SPORTU

Tréninkové centrum mládeže Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418