Golf Club Hradec Králové
21. dubna 2006 [daw]

Tréninkové centrum mládeže se rozjíždí

Šestiletý Martin Louda je jedním z nejmladších členů oddílu mládeže GCHK. (Foto David Jirků)

Tento týden začaly na hřišti v Hrádku pravidelné dětské tréninky. Oproti minulým letem se v systému trénování udála celá řada velice výrazných změn, které souvisí s tím, že GCHK (jako jediný klub v regionu východních Čech) získal od ČGF statut Tréninkového centra mládeže.
Zkvalitnění letní přípravy mládeže má na starosti sedm členů realizačního týmu, v němž jsou dva PRO trenéři a pět cvičitelů mládeže. Tréninky probíhají na Hrádku v pondělí, středu a čtvrtek od 16 do 18 hodin. Od května se budou dvakrát do měsíce také konat víkendové tréninky na Hrádku a v Poděbradech.
Zatímco hromadné pondělní tréninky jsou směrovány hlavně ke zlepšení fyzické výkonnosti dětí a k praktickým cvičením herních situací, individuální lekce ve středu a ve čtvrtek se zaměřují na výuku golfové techniky. Forma těchto tréninků je kruhová, tj. skupinky děti se postupně střídají u trenérů, u nichž se věnují buď švihu, krátké hře nebo patování. Víkendové tréninky pak mají zejména kontrolní účel, děti při nich předvedou všechny své golfové dovednosti a PRO trenéři následně každému stanoví krátkodobé a střednědobé cíle.
V celkovém součtu vychází na každý měsíc přibližně 44 lekcí pod odborným vedením. Tréninkové centrum mládeže nyní navštěvuje více než 40 dětí. Kdo má alespoň hendikep 54, obdržel na první lekci Hráčský deník, do kterého si zapisuje rady trenérů a měsíční rozvržení tréninků. Hráčský deník zároveň slouží i pro zapisování dosažených výsledků, sledování individuálních statistik a vyhodnocování výkonnosti.
Letošní turnajová sezóna je opět o něco nabitější, než loňská, a to jak v individuálních turnajích, tak i v soutěžích družstev. Dětská Tour Severovýchod má ve svém čtvrtém ročníku na programu již 11 turnajů, z nichž část se hraje systémem na rány a započítává se do mládežnického žebříčku ČGF. Hlavním cílem GCHK je uspět v kvalifikacích mistrovských soutěží družstev a reprezentovat královéhradecký golf ve finále všech věkových kategorií. Vzhledem k rostoucí konkurenci jde o náročný úkol, ale věřme dětem i trenérům, že se jim tohoto cíle podaří dosáhnout.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

Seznamte se s novým webem pro TCM. Více informací zde.

BENJAMIN TOUR 2014

Golfová túra v Královéhradeckém kraji určená pro nejmladší hráče. Více informací zde.

VÝKONNOSTNÍ ŽEBŘÍČEK

Žebříček hráčů do 18 let
podle hendikepů (max 54)
Sestavení ke dni 14.6.2016

KALENDÁŘ AKCÍ

Přehled turnajů mládeže
pro sezónu 2016

NÁBOR DO ODDÍLU MLÁDEŽE

Tréninkové centrum mládeže provádí nábor dětí od 4 let. Informace zde.

PODPORA SPORTU

Tréninkové centrum mládeže Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418