Golf Club Hradec Králové
21. srpna 2008 [daw]

V Darovanském dvoře letos bez medaile

Čestný bod. Kvalifikace na rány se Honzovi Makovskému ani Kubovi Mojžíšovi nepovedla, ale ve jamkové čtyřhře proti Beřovicím získali pro družstvo Hradce Králové bod. (Foto Jiří Vaňátko)

Od pondělí 19. do středy 21. srpna probíhaly na Darové finálové turnaje Mistrovství ČR mládežnických družstev. Náš klub měl zástupce ve všech třech kategoriích. Největší naděje se upíraly k dorostenkám, které dvakrát po sobě přivezly bronzové medaile. I letos děvčeta úspěšně prošla do závěrečných kol turnaje, ale medaile z toho nakonec nebyla.

Žáci a dorostenci se nedostali přes první kolo jamkovky

Úvodní den turnaje hrála všechna družstva kvalifikaci na rány, podle níž se určilo nasazení klubů do jamkovky. Žáci si v sestavě Jan Stodola, René Baše, Anna Starostová a Nikola Stránská nevedli špatně, ale přestože se ve srovnání s loňským rokem dokázali polepšit o 28 úderů, obsadili v kvalifikaci poslední 8. místo. Nejlépe hrál Honza Stodola, který v individuálním hodnocení skončil na 15. příčce s výkonem 85 ran. V následné jamkovce naše žáky vyřadil vítěz kvalifikace Golf Club Austerlitz.

Dorostenci hráli v Darové ve složení Jakub Mojžíš, Petr Dvořák, Jan Makovský, Radek Šnytr, Pavel Zeman a Michal Kubeš. Kvalifikaci zvládl nejlépe Michal Kubeš, ale s výsledkem 75 ran zůstal bohužel jediným v družstvu GCHK, kdo pokořil osmdesátku. Přestože se výkony ostatních našich hráčů pohybovaly většinou jen těsně nad 80 ranami, v celkovém pořadí to nestačilo na lepší, než na 7. příčku.

Kategorie dorostenců je tradičně hodně silná s „extraligovými“ výsledky. Pro dokreslení - čtyři borci hráli v Darové pod 70, nejlepší Rudolf Nechanický z Mariánských Lázní dokonce 65, tzn. 7 pod par. V jamkovce dorostenci nastoupili proti Beřovicím, a i když to byl celkem vyrovnaný zápas, překvapení se nekonalo. Po prohře jsme se s turnajem rozloučili na 7. místě.

Útok na medaile dorostenkám zmařil Erpet a Ostrava

Největší naděje na medailový zisk se upíraly k dorostenkám, které potvrdily roli favoritek 3. místem v kvalifikaci. Kristina Hostáková nastřílela 78, Zuzka Eliášová 81 a Lucka Bičišťová 81. Čtvrtá hráčka v týmu Eliška Kopánková škrtla 95. V „zápase pravdy“ naše dívky porazily Mariánské Lázně a postoupily do dalších bojů o medaile.

V semifinále na nás čekal pražský Erpet vedený dvojicí českých reprezentantek Klárou Spilkovou a Emily Curry-Bartoňovou. Prohra 3:0 vypadá na první pohled velice jednoznačně, ale zadarmo Erpet nic nedostal. Lucka prohrála až na poslední jamce, Zuzka a Kristina s Eliškou skončily na šestnáctce.

V zápase o třetí místo se naše hráčky střetly s Ostravou a bohužel ani tady to nevyšlo. Přestože děvčata z Darové odjela s nepopulární „bramborovou“ medailí, patří jim gratulace za předvedenou skvělou hru. Královéhradecké dorostenky potvrdily, že v soutěžích družstev patří k české špičce.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev žáků, finále

19. srpna 2008, Darovan. dvůr

kvalifikace

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenců, finále

19. srpna 2008, Darovan. dvůr

kvalifikace

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenek, finále

19. srpna 2008, Darovan. dvůr

kvalifikace

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Mistrovství ČR družstev mládeže, Darovanský dvůr 2008

Počet obrázků: 15

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

Seznamte se s novým webem pro TCM. Více informací zde.

BENJAMIN TOUR 2014

Golfová túra v Královéhradeckém kraji určená pro nejmladší hráče. Více informací zde.

VÝKONNOSTNÍ ŽEBŘÍČEK

Žebříček hráčů do 18 let
podle hendikepů (max 54)
Sestavení ke dni 14.6.2016

KALENDÁŘ AKCÍ

Přehled turnajů mládeže
pro sezónu 2016

NÁBOR DO ODDÍLU MLÁDEŽE

Tréninkové centrum mládeže provádí nábor dětí od 4 let. Informace zde.

PODPORA SPORTU

Tréninkové centrum mládeže Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418