Golf Club Hradec Králové
28. srpna 2011 [daw]

Pohár hejtmana bralo rekordních 72 ran

Bronzová příčka. Jednu z medailí pro Golf Club Hradec Králové vybojovala Lucka Dvořáková. (Foto David Jirků)

Celý týden před turnajem panovalo v Česku tropické počasí, ale v den "D" se sluníčko naštěstí umoudřilo. Díky tomu prošli hřištěm hráči a hráčky čtyř kategorií s HCP do 36 v naprosto ideálních herních podmínkách. Trochu smůly si vybrali ti nejmladší s hendikepy 37-54, jimž na druhou devítku začalo pršet a docela chladně foukat. Horší počasí ale vůbec neznamenalo horší výsledky - právě v této kategorii šly hráčům po turnaji hendikepy nejvíce dolů. Hrádek je ale takový, že na něm obvykle dobře hrají "ti druzí vzadu". A neplatí to jen u klubových hendikepů nad 36. Potvrdilo se to i v letošním roce, když si Martin Frič s HCP 30 podal v dorostenecké kategorii čtyři hráče s HCP pod 12 a zvítězil.

V kategorii kadetů naopak papíroví favorité dostáli svým rolím a předváděli nejlepší golf. Ve hře nebylo jen první místo v kadetech, ale také zisk putovního poháru pro nejlepšího hráče turnaje. 74 ran Davida Kváči by vloni pohár bralo, ne však letos. Tomáš Švarc totiž zahrál ještě o dva údery méně, a tak se stal nejen celkovým vítězem turnaje, ale i pohárovým rekordmanem. Doposud držel nejnižší skóre v turnaji Martin Slánský, který před dvěma lety hrál 73 úderů.

Ve starších žácích obhajoval loňské prvenství Christian Horák, ale nakonec o jednu ránu nestačil na Matěje Štěpánka a skončil druhý. V mladších žácích došlo na rozehrávku "náhlou smrtí" o první příčku, do níž nastoupila Tereza Vidurová a Kateřina Vokounová. Rozhodlo birdie prvně jmenované. Smíšenou kategorii klubových hendikepů vyhrál Šimon Klazar.

Z domácích hráčů Golf Clubu Hradec Králové se na stupně vítězů podívali Renda Baše (3. místo dorostenci), Lucka Dvořáková (3. místo starší žáci a žákyně) a David Horák (2. místo smíšená kategorie HCP 37-54). Velmi pěkně zahrál Jakub Kotík, který s 88 ranami obsadil sice až pátou příčku v kadetech, ale 48 stablefordových bodů ho posunulo z hendikepu 30 sešupem na 25. Dobře bodoval i Vašek Rychtář, jemuž 95 ran vyneslo 43 bodů.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

27. srpna 2011, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Dětská Tour Severovýchod, Hrádek 2011

Počet obrázků: 44

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418