Golf Club Hradec Králové
20. února 2011 [STK]

Mistryně republiky na simulátorech jsou z Hradce Králové!!!

Zlatý tým GC Hradec Králové. Zleva Lucie Bičišťová, Zuzana Eliášová, Jiří Vaňátko, Jana Kábrtová a Barbora Kábrtová.

Dvakrát v předešlých dvou letech hrály naše hráčky finále indoorového šampionátu družstev, a v obou případech se musely spokojit s druhým místem. Letos se do finále dostaly potřetí za sebou - a tentokrát se jim už povedlo zlaté medaile vybojovat. Poprvé v klubové historii se můžeme radovat ze zisku titulů mistryň ČR, a to díky sestrám Báře a Janě Kábrtovým, Lucce Bičišťové a Zuzce Eliášové.

Prvním krokem a první podmínkou k úspěchu bylo zvládnutí kvalifikace, protože do jamkové fáze turnaje postupovaly pouze čtyři nejlepší týmy z osmi přihlášených. Zuzka s Janou zahrály zahrály shodně 76, čímž položily výborný základ, ke kterému připojila Lucka 81 ran. Dobře zahrála i Bára (82) a postup do jamkovky nás při součtu 233 úderů neminul. Ze třetího místa ztrácely naše hráčky na druhé Beřovice 5 ran. Na první Erpet byla ztráta výraznější - 16 ran.

V prvním zápase proti Beřovicícm dal kapitán Jiří Vaňátko do zahajovací čtyřhry dohromady Lucku s Bárou. Děvčata se mu odvděčila bodem po přesvědčivé výhře 4&2 nad Renátou Dědkovou a Vandou Koukolovou. V singlech se bojovalo o každou jamku. Klíčový bod získala Zuzka na 18. jamce proti Lence Budinové, takže Jana nemusela proti Samantě Budinové už dohrávat.

V repríze loňského finále se nám postavil stejně jako před rokem Erpet. Byla to opět napínavá hra o každou jamku, o každou ránu. Zahajovalo osvědčené duo Lucka a Bára, a i tentokrát slavilo úspěch. Terezu Jeníčkovou a Kristýnu Frýdlovou naše hráčky porazily na 18. jamce výsledkem 2up. Zuzka svedla duel s Karolínou Kohoutovou, která získala před měsíce titul amatérské mistryně ČR na simulátorech. Bitva to byla vyrovananá a se šťastným koncem pro Zuzku - 1up. Tím pádem už se opět nemuselo dohrávat poslední klání, ve kterém hrála Jana vyrovnanou partii s Johankou Šteindlerovou, nejlepší hráčkou individuálního pořadí z kvalifikace.

Gratulujeme týmu k vítězství a věříme, že se zlatý úspěch v indooru podaří přenést i ven, kde bude královéhradecký ženský tým v létě usilovat o postup do Extraligy.

V Praze startovalo také družstvo mužů, ve složení Pavel Eliáš, Arnošt Martinec, Vladimír Rybář a Petr Solich. Nadmíru dobře se vedlo Petrovi, který byl se 75 údery nejplatnějším členem týmu. Pavel přispěl 78 ranami a Arnošt 82 ranami, čímž se součet ran našeho družstva zastavil na 235 ranách (Vláďa škrtal 88).

Jak se nakonec ukázalo, k postupu do jamkové fáze bylo třeba zahrát 234 ran. O bytí a nebytí tedy nakonec rozhodla jen jedna rána. Družstvo mužů obsadilo v konečném hodnocení MČR 10. příčku.
Komentáře: 3, poslední 21. února 2011 v 10:40 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

21. února 2011 v 00:14,
Obrovské gratulace:) jste šikulky!
21. února 2011 v 00:14, Zdena
Děvčatům velkou gratulaci. Jsou to kočky a výborné hráčky. Jen tak dál.
21. února 2011 v 10:40, Drbal
Velká gratulace a poděkování celému týmu i kapitánovi.Je to velký úspěch pro klub.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev na simulátorech

18. února 2011, Erpet

kvalifikace

konečné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418