Golf Club Hradec Králové
26. června 2006 [daw]

Bitva o titul krajského přeborníka začala

Pat na vítězství v Myštěvsi - Honza Petráček zasouvá birdie na první jamce rozehrávky se Sváťou Býmou. (Foto David Jirků)

Tropické počasí provázelo oba soutěžní dny Zámecké Tour. První den na Hrádku se ještě bylo v parku kam schovat, ale v neděli na polních jamkách v Myštěvsi vládlo žhavé slunce a hráči se ze hřiště vraceli pořádně spálení. O prvenství se vedla velká bitva zejména v kategorii žen, kde bylo hned pět adeptek na zisk putovního poháru. Rozdíl mezi první a pátou hráčkou konečného pořadí činil pouze devět ran. Pro srovnání – v kategorii mužů se první pětka roztáhla do 24 úderů.
Po sobotním Královéhradeckém turnaji měli nejlepší pozice vítěz tour z roku 2004 Honza Petráček (73) a šampiónka obou dosavadních ročníků Kája Černá (80). Na dostřel se v kategorii mužů držel obhájce titulu krajského mistra Sváťa Býma se Slavomilem Fibigerem (oba 77). V ženách byla situace podstatně těsnější, protože Kristýnka Hostáková ztrácela jedinou ránu (81) a také Jana Palatková donesla kontaktní skóre (83).
Výsledky nedělního turnaje v Myštěvsi si lídři obou kategorií pohlídali a z rukou primátora města Hradce Králové mohli přebrat velké putovní poháry. Honza Petráček šel první devítku jednu ránu pod par a atakoval rekord hřiště, ale čtyři bogey v druhé půli znamenaly výsledek 75 ran. Stejný výsledek dosáhl i Sváťa Býma a o pořadí obou borců rozhodla rozehrávka na první jamce. Sváťa se na green dostal až třetí ranou a jelikož Honza chladnokrevně proměnil třímetrové birdie, nemuselo se už dál hrát. Na třetí místo Zámecké Tour se výsledkem 87 ran vyšvihl David Jirků, a to i přes hororový začátek, kdy na čtvrté jamce zahrál 12 úderů.
Karolína Černá měla po první devítce pouze 38 ran, ale série tří double bogey s jedním triplem jí cestu za obhajobou značně zkomplikovaly. Ani dalším hráčkám v pořadí se ovšem druhá devítka příliš nevydařila a Karolíně nakonec k celkovému prvenství stačilo 85 ran. Druhé místo se ztrátou 3 úderů nakonec patří Janě Palatkové, bronz vybojovala Zuzka Eliášová.
Hrdinou dne byl bezesporu Jirka Krátoška, který zahrál hole-in-one na jamce č.2 dlouhé 153 metrů. Míček Top Flite poslal do jamky čtyřkou železem a stal se vůbec prvním hráčem v Myštěvsi, kterému se podařilo hole-in-one dosáhnout.
Zámecké Tour byla součástí Mistrovství Královéhradeckého kraje, které bude pokračovat Krkonošskou Tour v Mladých Bukách a Prosečném o víkendu 8.-9. července.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Zámecká Tour I.

24. června 2006, Hrádek

výsledková listina

Zámecká Tour II.

25. června 2006, Myštěves

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Královéhradecká Zámecká Tour 2006

Počet obrázků: 18

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418