Golf Club Hradec Králové
27. února 2015 [dr]

Mistrovství GCHK a mistrovství ČR na FSG simulátorech

Již XII. Mistrovství Golf Clubu Hradec Králové na rány na FSG simulátorech se konalo v Indoor Golf Centru Fomei v sobotu 7.února 2015. Ústředním hracím dnem byla sobota 7.2.2015, ale bylo možno hrát od středy do neděle, aby se umožnila hra co nejvíce členům klubu. Na hráče bylo připraveno známé a těžké hřiště Walderrama, neboť toto hřiště bylo vybráno i pro Mistrovství ČR družstev, které se hrálo o 14 dní později. Na mistrovství se přihlásilo 17 mužů a 5 žen.
V kategorii muži zahráli 2 hráči Jan Petráček a Ladislav Semerád 78 ran. Mistrem klubu se pro rok 2015 stal Ladislav Semerád, protože Jan Petráček jako profesionál hrál mimo soutěž a o nominaci do družstva mužů. Na dalších místech se umístil druhý Petr Solich a třetí Petr Lexa. Pro Ladislava Semeráda to je první mistrovský titul. Zúročil své několikaleté herní nasazení, které pokud bude pokračovat, tak je možno očekávat získání dalších titulů i v příštích letech.
V kategorii žen  o první místo nebyl takový boj jako u mužů a titul Mistra klubu získala Zuzana Eliášová s výsledkem 76 ran. Na druhém místě se umístila Eva Němečková, na třetím místě Anna Starostová, obě s výsledkem 79 ran ( Eva měla lepší druhou devítku).

Mistrovství GCHK bylo i turnajem pro nominaci do klubového družstva pro Mistrovství ČR družstev na FSG simulátorech, které se konalo 21.-22.2.2015 v Praze v Čechii. Družstvo žen obhajovalo 3.místo (bronzové medaile) z předchozího roku. Proto bylo třeba družstvo sestavit v plné síle, zejména když kmenové hráčky Z.Eliášová a B.Kábrtová byly mimo Českou republiku a nemohly nastoupit. Proto družstvo nastoupilo v sestavě Jana Kábrtová, Anna Starostová, Eva Němečková a Lucie Harcubová. Po prvním dnu , kdy se hrálo na rány bylo družstvo na prvním místě  s 226 ranami, když nejlépe zahrála Anna Starostová 70 ran. Druhý den v semifinále družstvo nastoupilo proti čtvrtému  v pořadí a sice GC Erpet. Erpet pro druhý den připravil posílené družstvo, které naše družstvo porazilo 2/1.Pro GCHK  následoval již jen boj o 3.místo s tradičním soupeřem z GC Na Vrších. Vzhledem k nárůstu výkonnosti děvčat z GC Na Vrších, bylo utkání hodně vyrovnané a GCHK vyhrálo 2/1, když dva zápasy se hrála až do poslední jamky.
Za 3.místo družstva žen GCHK na Mistrovství ČR patří celému družstvu poděkování.

Na mistrovství ČR vyslal GCHK i družstvo mužů ve složení Vladimír Rybář, Jan Petráček, Ladislav Semerád a Petr Lexa. Po mnoha letech se družstvo mužů probojovalo do semifinále, což je velký úspěch. Po kvalifikaci skončilo družstvo na 5.místě s 232 ranami, když nejlépe zahrál Jan Petráček 74 ran. Ve čtvrtfinále hrálo družstvo GCHK proti družstvu GC Líšnice, které porazilo 2/1.Body získali po dramatických bojích až na 18 jamce Honza Petráček a foursome Vláďa Rybář, Petr Lexa. Zaslouženou odměnu zkalil poté dramatický odjezd domů, kdy jim vypovědělo službu auto ve večerních hodinách, které zůstalo neosvětlené v polovině kopce nájezdu na dálnici na Černém Mostě. Ale i toto naši reprezentanti úspěšně zvládli tak, aby mohli druhý den nastoupit. Bohužel bez Jana  Petráčka, který měl v neděli, coby vzorný otec 7 měsíčního juniora, mateřské povinnosti a tak tým nastoupil v silně oslabené sestavě. Semifinálové utkání družstvo GCHK hrálo proti vítězi kvalifikace GC Black Bridge a prohrálo 3/0. V boji o 3.místo hrál GCHK s GC Čechie a prohrál 2,5/0,5 a v konečném pořadí obsadil 4.místo.
Umístění na 4.místě je nejlepší v historii klubu a zaslouží si velkou gratulaci..     

Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK na simulátorech

7. února 2015, Fomei

výsledková listina

Mistrovství ČR družstev na simulátorech

20. února 2015, Čechie

kvalifikace

konečné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418