Golf Club Hradec Králové
26. srpna 2012 [daw]

Hrádek plný dětí

Lucka jede! Vloni byla Lucie Harcubová vyhlášena objevem roku mezi dívkami do 10 let. Letošní sezónu zahájila s hendikepem 16,4 a momentálně ji už jen dvě desetinky dělí od prolomení dvouciferné hranice. Posledních pět turnajů Lucka skončila vždy mezi prvními třemi a na Hrádku jsme byli svědky protažení této série o další turnaj. (Foto David Jirků)

Závěr prázdnin na Hrádku tradičně patří dětem. V sobotu 25. srpna se hrál už 15. ročník mládežnického turnaje o pohár hejtmana Královéhradeckého kraje. Turnaj slavil druhé půlkulatiny a oslava to byla mimořádně povedená, neboť na start se dostavilo 70 dětí. Tolik jich na Hrádku ještě nikdy nehrálo. Startovalo se od 8 hodin ráno a vyhlášení poslední kategorie proběhlo až v půl osmé večer.

Golf Club Hradec Králové reprezentovalo 15 dětí. Dvěma z nich se povedlo vyhrát svoji kategorii, jichž bylo vypsáno celkem pět. René Baše vítězstvím potvrdil roli favorita mezi dorostenci. Po sedmácti jamkách měl shodné skóre s Lucií Mazánkovou ze Semil a schylovalo se k rozehrávce o první místo. Na osmnáctce ovšem Renda skóroval birdie, címž uzavřel své kolo na 85 ranách. Na berdíka semilská soupeřka nedokázala odpovědět, naopak zahrála bogey a Renda měl vítězný pohár v kapse.

V kategorii mladšího žactva jsme měli další želízko v ohni díky Lucce Harcubové. Ta hrála velmi vyrovnané kolo a jamku po jamce zvyšovala svůj náskok před všemi soupeři. Pak přišlo zaváhání 16. jamce, kde nabrala 5 ran nad par a rázem se ocitla konkurenci na dostřel. Lucka však zachovala klidnou hlavu a na posledních jamkách už podobnou chybu nepřipustila. Nakonec zapsala do skórekarty 81 ran a vyhrála podobně jako Renda o dva údery.

Dvě první místa pro GCHK vylepšil ještě Ondra Donát třetí příčkou v kategorii kadetů. Ondra měl sice špatný začátek v podobě double-double, ale o to lepší byl jeho finiš par-birdie, díky němuž se na poslední chvíli posunul o čtyři příčky v pořadí výše až na stupně vítězů. Mezi kadety dosáhl pěkného umístění i Petr Kosina, který při hendikepu 22,1 ani zdaleka nepatřil k favoritům. Petr přitom ještě po 17. jamce figuroval na třetí příčce, jenže double bogey na závěr ho poslalo na finální 5. místo. Každopádně 83 úderů je kvalitní výsledek a adekvátně k tomu se snížil i Petrův hendikep.

Těsně pod stupni vítězů skončil také ve smíšené kategorii hráčů s HCP 37-54 Petrův mladší bratr Kilián. Jiná kategorie, stejný scénář. Po 17. jamkách držel Kilda bronzovou příčku, chyba na 18. jamce otevírá vrátka protivníkům - a ti toho využívají. Na Kildu se výsledkově dotáhl Erik Grubner, oba uzavřeli svůj účet na 8 stableford brutto bodech. Při shodě bodů rozhoduje podle Soutěžního řádu lepší výsledek druhé devítky, a ten dopadl ve prospěch Erika Grubnera.

Tradicí našeho turnaje je boj o putovní pohár věnovaný hejtmanem Královéhradeckého kraje. Ten získá hráč nebo hráčka s nejlepším výkonem napříč všemi kategoriemi. Pohár přijel obhájit loňský šampion Tomáš Švarc z Liberce, ale jeho mise neskončila úspěchem. Tomášových 77 ran bylo až třetím nejlepším výsledkem dne. Lepší byl Jiří Vik z Golf Clubu Na Vrších se 75 ranami, ovšem ani tento výkon nebyl k zisku poháru dostatečný. Cenu pro nejlepšího hráče si nakonec odvezl Christian Horák, vítěz z roku 2010. Tehdy mu stačilo 76 ran, letos dokázal ještě 4 údery ubrat. Chrisův výsledek 72 ran je zároveň vyrovnaným rekordem turnaje.

Rozsáhlou fotogalerii z turnaje naleznete na stránkách DTSV.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

25. srpna 2012, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Dětská Tour Severovýchod, Hrádek 2012

Počet obrázků: 24

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418