Golf Club Hradec Králové
7. září 2009 [daw]

Petr Makovský popáté šampiónem

Nejúspěšnější hráči. Na letošním Match Play Open se nejlépe vedlo těmto hráčům (zleva): Pavel Košťál, Radek Urban, Jan Makovský, Petr Makovský, Tomáš Hájek a Radek Šnytr. (Foto Petr Makovský)

Víkend plný jamkové hry – to byl turnaj Novato Match Play Open Championship, který se konal 5.-6. září na Hrádku. Narozdíl od klubové jamkovky, která se hraje průběžně po celý rok, je Match Play zhuštěné do pouhých dvou dnů, v nichž nejlepší hráči musí stihnout odehrát 4 kola. Začíná se kvalifikací, na základě které se provádí nasazení hráčů do jamkových pavouků.

Match Play mohou hrát i profesionálové, takže není divu, že se ve startovním poli objevil trojnásobný šampión Honza Petráček. Nasazená jednička ale zaškobrtla hned v prvním zápase a největší překvapení turnaje bylo na světě – Tomáš Hájek po vítězství o jednu jamku postoupil přes Honzu Petráčka do semifinále. V něm se utkal s dalším mnohonásobným vítězem turnaje, Petrem Makovským mladším. Bitva to byla opět tuhá a vyrovnaná. Na 17. greenu se z postupu do finále nakonec mohl radovat Petr Makovský.

Ze spodní půlky pavouka postoupili do semifinále Lucka Bičišťová a Pavel Košťál. Lucce se velmi dobře dařilo v kvalifikaci a v prvním zápase porazila Viktora Ludvíka. Pavel prošel do nedělního kola přes Ondru Vaňátka. Kdo čekal vyrovnaný semifinálový duel, toho jistě překvapil jednoznačný výsledek 6 & 5 ve prospěch Pavla Košťála. Tím vznikla zajímavá finálová dvojice Košťál – Makovský, která spolu již před dvěma lety hrála na tomto turnaji o třetí místo. Tehdy byl úspěšnější Pavel, letos mu to ovšem Petr vrátil i s úroky. Po výhře 7 & 5 získal Petr Makovský pátý titul šampióna Match Play Open. Na vítězství si musel počkat dlouhých šest let – o to je jistě letošní triumf sladší.

Úspěch rodiny Makovských stvrdil ve druhém flajtu Petrův bratr Honza, který ve finále porazil o jednu jamku Radka Šnytra. V dalším flajtu vyhrál Radek Urban, na němž si postupně vylámali zuby Libor Šabata, Aleš Mach a ve finále také Míla Pánek.
Komentáře: 1, poslední 7. září 2009 v 22:48 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

7. září 2009 v 22:48, Renata
Gratuluju Petře! :)

VÝSLEDKY TURNAJE

Novato Match Play Open

5. září 2009, Hrádek

kvalifikace

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Novato Championship Match Play Open 2009

Počet obrázků: 3

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418