Golf Club Hradec Králové
17. září 2007 [daw]

Dravé mládí tentokrát neuspělo

Únik z bankru. Cesta z pátým vítězstvím na turnaji skončila pro Petra Makovského juniora v semifinále, kde prohrál s Jardou Kuťákem. (Foto Lukáš Vaněk)

V posledních letech je takřka pravidlem, že všechny významné soutěže na Hrádku vyhrávají junioři. Zejména v případě Match Play Open jde o železné pravidlo, neboť věkový průměr vítězů posledních šesti ročníků je 19 let. Nebýt loňského vítězství 24letého Jirky Holého, mohlo být toto číslo ještě o něco nižší, protože pět předešlých turnajů vyhráli tehdy -náctiletí Petr Makovský a Honza Petráček. Proti všem papírovým předpokladům se ale karta letos nečekaně obrátila. Šampiónem dvoudenní jamkovky na Hrádku se totiž stal Jarda Kuťák, ačkoliv ho jeho věk už pomalu opravňuje k účasti na seniorské túře.

V sobotní kvalifikaci se odehrálo několik překvapení. Do první osmičky se neprobojovali Tomáš Kvasnička mladší ani Ondra Vaňátko, naopak výsledkem 20 brutto bodů se mezi nejlepších osm dostala Jana Rybářová. Právě Jana narazila v prvním kole na Jardu Kuťáka, který potvrdil roli favorita a vyhrál 4 & 3.

Scénář nedělních zápasů byl z Jardova pohledu naprosto dokonalý. Dopoledne si poradil výsledkem 2 & 1 s Petrem Makovským juniorem (čtyřnásobným vítězem Match Play), a odpoledne vyhrál 4 & 3 nad Honzou Petráčkem (dvojnásobným vítězem). Byla to parádní jízda, a to skoro doslova, protože jako hlavní cena čekaly na vítěze turnaje klíčky od luxusního BMW. Sice jen na víkend, ale i to bylo lákavé. Jarda Kuťák nakonec sportovním gestem přenechal tuto cenu poraženému finalistovi Honzovi Petráčkovi.

O třetí místo svedl velikou bitvu Tomáš Kvasnička starší s Petrem Makovským. Osmnáct jamek jim nestačilo, takže se muselo rozhodovat „náhlou smrtí“, která nakonec příliš náhlá nebyla, protože přišla až po půl hodině hry na 21. jamce. Z vítězství se nakonec radoval Petr.

Ve druhé skupině se pavoukem jamkovky úspěšně prokousal Pavel Košťál, který postupně vyřadil Láďu Trávničku, mladého Toma Kvasničku a ve finále Míru Šafaříka. Vítězem třetí osmičky se stal Ondra Vaňátko poté, co porazil Petra Šmída, Jirku Hvězdu a Pavla Proska.
Komentáře: 3, poslední 21. září 2007 v 11:15 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

18. září 2007 v 08:47, Jarda Větvička
Nádherná záležitost, tyhle komentáře se čtou líp než zprávy z fotbalu. Jardo blahopřeju. A oceňuju i to, že si počkáš až na Mercedesa....(:-).
19. září 2007 v 10:14, Můj nejlepší čtenář
je Jarda Větvička, díky! Pravda ovšem je, že David píše skvěle (hlavně o Matchplay)
21. září 2007 v 11:15, TDi
asi dobrej oddíl :-)))

VÝSLEDKY TURNAJE

BMW Championship Match Play Open

15. září 2007, Hrádek

kvalifikace

konečné pořadí

FOTOGALERIE

BMW Auto Stratos Championship Match Play Open 2007

Počet obrázků: 12

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418