Golf Club Hradec Králové
14. listopadu 2010 [daw]

Co prozradily statistiky za rok 2010?

Rekordmani. Flajt nejlepších "paličů" se sešel pohromadě na Královéhradeckém turnaji. Aniž by to Radek Šnytr, Vláďa Rybář a Honza Makovský tušili, povedlo se borcům z této trojice zahrát na Hrádku v průběhu roku 2010 tři absolutně nejnižší kola. (Foto David Jirků)

Zkusili byste uhodnout, kolik se v uplynulém roce odehrálo na Hrádku turnajů a v nich soutěžních kol? Kolik se turnajích objevilo golfistů, z kolika byli klubů a jaký byl hendikep průměrného hráče? Nebo jaký byl nejnižší uhraný výsledek či nejvyšší počet stableford netto bodů? Díky tabulce, kterou podle údajů ze serveru ČGF vytvořil Radek Urban, se dá na všechny tyto otázky odpovědět. A nejen na ně.

V roce 2010 se na Hrádku uskutečnilo 46 hendikepových turnajů na nichž se odevzdalo 1248 výsledků. Na turnajích hrálo dohromady 400 hráčů ze 48 golfových klubů. Rekordmanem v počtu odehraných soutěžních kol je Martin Beránek starší, který se 43 koly neměl konkurenci. Druhý v pořadí Zdeněk Košťál hrál 38 kol, třetí Radek Špryňar 25. Mezi ženami byla nejpilnější Olina Krátošková s 18 účastmi v turnajích, Katka Joštová má na svém kontě 12 zářezů a třetí Naďa Kashiyama 11.

Hráči Golf Clubu Hradec Králové mají z počtu 1248 "na svědomí" dohromady 901 kol. Z řad členů dalších golfových klubů na Hrádek nejčastěji dojížděli golfisté z Roudničky (68 kol), GC Na Vrších (42), Pardubic (33), Nové Ameriky (28) a Jičína (16). Hendikep průměrného hráče, hrajícího soutěžní kolo na Hrádku v roce 2010 činil 26,4.

Nejlepším výsledkem na rány se letos zaskvěl Radek Šnytr, který 2. května nastřílel 71 úderů (5 nad par) na turnaji Sport Cafe Cup. O měsíc později na dalším turnaji ze série Sport Cafe hrál Honza Makovský 72 ran. Tentýž výkon předvedl Vláďa Rybář přesně před měsícem při jedné z posledních letošních hendikepek. 73 ran zapsali do skórekarty Petrové Dvořák a Makovský junior.

V případě druhého jmenovaného by se možná mohlo hovořit o "Kolapsu roku", kdyby se něco takového někdy vyhlašovalo. Petr obešel první devítku s parádním skóre 1 pod par a dostal se tak na půl cesty k rekordu hřiště, který s výsledkem 64 drží od roku 2005 Jan Petráček. Jak to dopadlo, to už bylo řečeno o několik řádek výše. Golf často připomíná houpačku, a to bohužel platilo i v tomto případě.

Nejlepší netto výsledek nepatřil žádnému z domovských hráčů GCHK. Plných 54 stablefordových bodů dokázal uhrát Jan Ellinger z Golf Clubu Na Vrších, čímž se posunul z hendikepu 50 jedním seskokem hned na 34. Z členů našeho klubu byl nejúspěšnější Josef Bešík, který v jednom kole dokázal získat 50 bodů a vylepšit svůj hendikep z 54 na 40.

Žádnému z hráčů na Hrádku se letos nepoštěstilo zahrát hole-in-one, ale eaglů se urodilo dohromady šest. Největší podíl na tom má devátá jamka, kde padli celkem čtyři "orlíci". Skórujícími hráči byli Radek Náměstek, Sváťa Býma starší, Tomáš Švarc a Lucka Bičišťová. Petr Makovský mladší přidal do sbírky eagle na pětiparové čtyřce a jeho bratr Honza pokořil dvěma údery pod par jamku číslo 7.

Pokud si trochu rozumíte s Excelem, možná vám přijde vhod zdrojová tabulka, ze které jsme všechny tyto údaje čerpali. Naleznete v ní samozřejmě mnohem více dat navíc s možností vyfiltrovat si statistiky přímo pro sebe. Tabulka ve formátu Excel 2007 je zabalená v zipu, pro stažení klikněte zde.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418