Golf Club Hradec Králové
25. června 2007 [daw]

Stará garda plula na vítězné vlně

Tady udeřil blesk. Kvalifikační kolo v Šilheřovicích provázely nebezpečné bouřky a jeden z blesků se takto podepsal na mohutném kmeni staletého stromu. (Foto Václav Kulich)

Od čtvrtka do soboty se na golfovém hřišti v Šilheřovicích konalo Mistrovství ČR seniorských družstev. Cílem našich reprezentantů byl průlom do první osmičky, což se nám ve třech předešlých účastech na turnaji nedařilo dosáhnout. Klíčem byl úspěch v kvalifikačním kole, které určovalo nasazení družstev do pavouka. A podařilo se! Z dvaceti tří přihlášených týmů vybojovali hráči Hradce Králové 6. pozici a tím pádem i nasazení do druhé výkonnostní skupiny, která hrála jamkovku o 5.-8. místo.

Kvalifikaci poznamenala bouřka

Kvalifikační kolo na rány vyšlo nejlépe Bohumilu Holubcovi (80 ran), ale i ostatní naši hráči prošli hřištěm s dobrými čísly (Arnošt Martinec 81, Viktor Ludvík 83, Josef Rybář 87 a Lubomír Lichý 94). Šestý hráč v družstvu Lutz Kleiner kolo nedokončil, stejně jako dvě desítky dalších účastníků turnaje. Důvodem byly nebezpečné odpolední bouřky přímo nad hřištěm. „Prásklo to do stromu nějakých 120 metrů od nás“, popisoval nepříjemné zážitky Lutz Kleiner. Organizátoři mistrovství hru několikrát přerušili a následně kolo předčasně ukončili.

Z celkového výsledku našich hráčů, který činil 425 ran, je vidět zřetelné zlepšení oproti minulému roku, a to o plných 40 ran! Kdybychom zabrousili ještě o další dva roky zpět, kdy jsme se turnaje účastnili úplně poprvé, napočítali bychom ještě o dalších 19 ran více. Což je dobrá zpráva o tom, jaký výkonnostní posun má za sebou náš seniorský golf v posledních letech.

Vítězná jamkovka

Jamková část soutěže se hrála na jednu čtyřhru a čtyři singly. Ve hře tedy bylo pět bodů a k postupu bylo nutno vyhrát alespoň tři zápasy. V prvním kole nastoupili naši borci proti ostravskému „béčku“. I když jsme v předcházející kvalifikaci zahráli o trochu lépe, zápas proti domácím hráčům nebyl vůbec snadný. Nakonec ale dopadl dobře. Martinec i Holubec potvrdili papírové předpoklady a oba zvítězili přesvědčivě 4&3. Kapitán družstva Ludvík přinesl cenný bod o jednu jamku později a stejně tak i dvojice Kleiner s Rybářem. Prohra Lichého už na našem postupu nic nezměnila.

Ve druhém kole jsme hráli s Karlštejnem o konečné umístění. Na vítěze čekalo 5. místo, poražený odjel ze Šilheřovic šestý. Utkání bylo po celý den velmi vyrovnané a rozuzlilo se až v úplném závěru. Martinec sice poměrně rychle vyhrál svůj mač na 14. jamce, ale o dalších bodech se definitivně rozhodovalo až na greenu osmnáctky. Svůj single nakonec dotáhl do vítězného konce Holubec a úspěch opět slavila i souhra Kleinera s Rybářem. Jejich 100% bodový zisk byl milým překvapením, protože podle hendikepů měli v obou svých zápasech tahat za kratší konec provazu. To se ale nepotvrdilo a oba hráči přispěli svým dílem ve konečnému 5. místu GCHK na letošním mistrovství.

Pochvala a dík samozřejmě patří celému týmu. Je více než potěšitelné, že družstva Golf Clubu Hradec Králové o sobě dávají na republikové úrovni vědět v celém „věkovém spektru“, od žáků až k seniorům. Gratulujeme!

Konečné pořadí mistrovství:

1. Park Golf Club TJ Mittal Ostrava „A“
2. Golf Club Praha „A“
3. Royal Golf Club Mariánské Lázně „A“
4. Golf Club Karlovy Vary „A“
5. Golf Club Hradec Králové
6. Golf Club Karlštejn
7. Park Golf Club TJ Mittal Ostrava „B“
8. Golf Club Austerlitz
9. Golf Club Konopiště
10. Golf Club Poděbrady
11. Golf Club Karlovy Vary „B“
12. Golf Club Praha „B“
13. Zámecký Golf Club Kravaře „A“
14. Royal Golf Club Mariánské Lázně „B“
15. Golf Club Štiřín
16. Golf Klub AMK Automotodrom Brno
17. Golf Club Beřovice
18. Golf & Country Club Prague
19. -20. Golf Club Olomouc
19. -20. Zámecký Golf Club Kravaře „B“
21.-22. Golf Club Brno
21.-22. Golf Club Stará Boleslav
23. Prosper Golf Club Čeladná
Komentáře: 5, poslední 23. července 2007 v 20:07 | Přidat komentář

25. června 2007 v 12:08, Jarda Větvička
To je nádhernej pohled na ta zvučná jména, co jsme nechali (tedy naši senioři :-)) za sebou....
25. června 2007 v 18:43, Jarda Kuťák
Bomba, blahopřeju všem!
26. června 2007 v 21:36,
Dědkové, už se na Vás těším, bohužel až za 2 roky. Orel v.r.
26. června 2007 v 22:11, Jirka Hvězda
Blahopřeji kluci!Škoda, že jsem out of form.
23. července 2007 v 20:07,
Hello, Your site is great. Regards, Valintino Guxxi

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev seniorů

21. června 2007, Šilheřovice

kvalifikace

konečné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418