Golf Club Hradec Králové
4. března 2007 [výbor GCHK]

Konference ČGF přijala 13 nových klubů

Obrázek z jednacího sálu. Část královéhradeckých delegátů seděla u společného stolu - zleva Karel Dyntar a Tomáš Hájek z GC Jičín, Tomáš Daul z Nové Ameriky, za GCHK Petr Drbal s Davidem Jirků a Zdeněk Horák z GC Na Vrších. (Foto: Ivan Paggio)

Včera, v sobotu 3. března se v kongresovém sále pražského hotelu Ambassador uskutečnila výroční konference České golfové federace. Delegáti z českých a moravských klubů (včetně dvou zástupců GCHK) odsouhlasili mimo jiné vstup 13 nových golfových klubů do federace. Krom toho bylo na konferenci také slavnostně oznámeno zřízení šesti nových Tréninkových center mládeže.

Hnuly se ledy?

Letošní konference se zúčastnil i předseda Českého svazu tělesné výchovy Vladimír Srb. Dlouholetý šéf největší sportovní organizace v ČR přítomné zástupce golfových klubů ujistil, že ČSTV registruje rychlý růst českého golfu a patřičným způsobem hodlá na narůstající popularitu tohoto sportu reagovat. Na konferenci zaznělo několik zajímavých statistických údajů: ze 108 registrovaných sportovních svazů v celé ČR je golf co do počtu klubů na 32. místě a v počtu členů již dokonce na 12. místě.

Co do dynamiky rozvoje je golf daleko před všemi sporty a srovnávat se s ním může pouze floorbal. "Lze předpokládat, že se v příštích letech zařadíme za fotbal, tenis, hokej a volejbal. Z tohoto důvodu budeme usilovat o podíl na řízení tělovýchovných orgánů, který našemu sportu náleží", prohlásil na toto téma prezident ČGF Milan Veselý. Co by to mělo v praxi znamenat? Věřme tomu, že bude z fondů ČSTV plynout více prostředků na podporu sportovní činnosti klubů a trénování mládeže.

Nové tváře

Sobotní konferencí se počet subjektů v České golfové federaci zvýšil na hodnotu 124. Řady klubů rozšířilo 13 žadatelů, což ale automaticky neznamená, že letos přibude 13 nových hřišť. Nejnadějněji to vypadá v Mladé Boleslavi, kde je z loňska osetá celá osmnáctka a existuje reálný předpoklad otevření už v druhé půli roku 2007. Několik golfových jamek je v současné době v provozu na rodinném hřišti v Trhovém Štěpánově u Vlašimi.

Na dobré cestě jsou také hřiště Golf Clubu Terasy v Ústí nad Labem, beskydské Ostravici či golfovém klub Botanika v křivoklátských lesích, pro něž je společným termínem otevření rok 2008. V případě prvních dvou jmenovaných klubů jde o kompletní 18jamkové areály, takže se určitě máme na co těšit. Aktuálně je v ČR znormováno 46 devítek, 18 osmnáctek, dva 27jamkové areály a další dva resorty s 36 jamkami.

TCM mají zelenou

K deseti klubům, které vloni získaly statut Tréninkových center mládeže (včetně GCHK), letos přibylo dalších šest: Pardubice, Liberec, Olomouc, Svobodné Hamry, Nová Bystřice a Beskydský golfový klub. Nás, coby východočeské patrioty, může těšit, že polovina nových TCM pochází z našeho regionu Východ A. Je to kamínek zapadající do mozaiky pečlivé práce s mládeží v okolních klubech, se zdravou konkurencí na jedné straně a fungující vzájemnou spoluprácí na straně druhé. Dobrým příkladem této součinnosti je třeba Dětská Tour Severovýchod, která se letos uskuteční již popáté. Ne každý region dokáže túrou podobného typu pro svoji mládež zorganizovat.

Účastníci konference ČGF byli seznámeni s nově založenou regionální strukturou STK, která bude mít na starosti organizaci nižších ligových soutěží, kvalifikačních turnajů, školení rozhodčích. Z Golf Clubu Hradec Králové budou v regionální STK Východ A působit Petr Drbal a David Jirků.

Pozvánka na valnou hromadu GCHK

Na závěr bychom vám chtěli připomenout blížící se termín členské schůze GCHK, která se uskuteční v pátek 9. března 2007 v Bowling baru 69 v Hradci Králové. Pozvánku, program schůze a podrobné materiály k projednání jste již obdrželi poštou. Těšíme se na setkání.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418